Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika

Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze heerlijke wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika. Een supermakkelijk en snel te maken maaltje dat je zowel ‘s avonds als bij de lunch kan eten. De smaak van deze makkelijke wraps is echt heel erg lekker.

De tonijncrème is eenvoudig zelf te maken met maar een paar ingrediënten. Wat je overhoudt na het recept is trouwens erg lekker als spread op een toastje. Wil je deze heerlijke wraps met fricandeau en tonijncrème zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 200 gr. fricandeau, vleeswaren
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. tomatenketchup
  • 2 tl. kappertjes
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 75 gr. veldsla
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • zout en peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoog bakje, trek uit elkaar met een vork. Pel de teen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe bij de tonijn de vier eetlepels mayonaise, de kappertjes, de tomatenketchup, de fijngehakte knoflook en wat zout en peper.

Knijp de halve citroen erboven uit en pureer met een staafmixer. Heb je geen staafmixer dan kan je dit eventueel ook doen in een keukenmachine, gebruik dan het kleine bakje met het hakmes. Proef van de tonijncrème en voeg eventueel wat extra peper, zoput of mayonaise toe. Zet apart voor zo.

Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes met een scherp tomatenmes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.

Leg een wrap op een bord en leg wat veldsla in het midden. Verdeel hier wat van de fricandeau over en schep daar ruim tonijncrème over. Strooi er wat van de fijngesneden paprika, tomaatjes en de plakjes komkommer over. Kruid met wat peper en vouw de wrap dubbel of rol deze op, herhaal voor de overige wraps.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika
Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika
Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika
Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens