Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas

Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas

Deze wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas maakte ik met dank aan mijn viskraam. Die staat altijd bij het winkelcentrum om de hoek en ik haal daar graag een broodje haring. Toen ik deze wraps zag liggen wilde ik ze meteen zelf maken.

Ik marineerde zowel de kabeljauw als de groenten met een uitgeperste citroen. Zelf vind ik dit een heerlijk fris smaakje geven. Mijn vrouw en zoonlief waren er minder over te spreken. Hou je dus niet van die wat fris-zure smaak dan zou ik de citroen weglaten.

Alle groenten en de kabeljauw deed ik rauw op de wraps. De kabeljauw heb ik wel een uurtje in de koelkast laten marineren, maar dit is niet perse nodig. Wil je deze lekkere kabeljauw wraps ook maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 wraps
  • 250 gr. kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 200 gr. bospeen
  • 6 lenteuitjes
  • 200 gr. geraspte kaas, belegen
  • 1 citroen
  • 4 el. olijfolie
  • peper en zout
  • handje verse peterselie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

De kabeljauw marineer ik een uur van tevoren, zo kan de smaak er lekker intrekken. Snijd de kabeljauw in kleine blokjes en doe in een schaal. Doe er twee eetlepels olijfolie bij en kruid naar smaak met peper en zout. Snijd een citroen doormidden en pers een halve citroen uit boven de schaal. Hak een handje peterselie fijn en strooi er overheen. Roer alles door elkaar en laat een uurtje in de koelkast staan.

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een flinke ovenschaal of bakplaat klaar. Verwijder de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe in een mengkom. Snijd vervolgens de onderkant en het blad van de prei en halveer in de lengte. Hierna snijd je de prei in halve ringetjes en doe je deze in de mengkom.

De bospeen snij je in flinterdunne plakjes, doe in de mengkom. Tot slot snijd je de lenteuitjes in ringetjes en doe je ook deze in de mengkom. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Pers de andere helft van de citroen uit boven de mengkom. Let even op dat je geen pitjes mee perst. Kruid met peper en zout en schep alles goed door elkaar. Meng er de gemarineerde blokjes kabeljauw doorheen.

Beleg de wraps

Leg nu een wrap in de ovenschaal of op de bakplaat. Bedek de wrap voor de helft met een deel van het groentemengsel. Klap de wrap dubbel en herhaal voor de overige wraps. Klem de bovenste helft van de wraps een beetje vast zodat deze niet open klappen. Houd je nog wat van het groentemengsel over? Strooi dit dan om de wraps heen. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen.

Schuif de wraps nu in het midden van de voorverwarmde oven. Bak gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Draai de ovenschaal of bakplaat halverwege even andersom. Niet ondersteboven natuurlijk maar 90 graden draaien. Je maaltijd is klaar als de kaas mooi is gesmolten en de wraps iets donkerder zijn.

Er is een kans dat de onderkant wat vochtig is. Dit komt door al het vocht uit de groenten. Schep de wraps dus met een flink brede spatel op de borden. Voor de smaak maakt dit trouwens niet uit.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'
Afbeelding bij 'Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 615 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 42 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.