Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Heks’nkaas is een erg lekkere roomkaas die vooral gebruikt wordt als dip, maar je kan er natuurlijk nog veel meer mee. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat. Een heerlijk frisse maaltijd die je zowel ‘s avonds, bij de lunch of lekker tussendoor kan eten.

Voor deze zalmwraps gebruikte ik Sockeye zalm, een wilde zalm met een iets rodere kleur. Zelf vind ik de uitgesproken zalmsmaak van deze soort echt heerlijk. Natuurlijk kan je ook gewone gerookte zalm nemen. Heks’nkaas is trouwens erg makkelijk om zelf te maken, dat recept hou je van me tegoed. Het recept voor deze lekkere zalmwraps vind je hieronder, gewoon met Heks’nkaas uit een bakje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • ca. 250 gr. Sockeye zalm
  • 75 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 65 gr. pijnboompitten
  • 200 gr. Heks'nkaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitjes in tot je ze begint te ruiken. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord en bewaar voor zo.

Snijd de trostomaten in dunne plakjes, verwijder eventueel de zaadjes als je dit te vochtig vindt. Snij ook de komkommer in dunne plakjes. Scheur of snijd de gerookte zalm eventueel vast in kleinere stukjes.

Smeer de wraps in met de Heks'nkaas en leg in het midden steeds wat veldsla, plakjes tomaat en plakjes komkommer. Strooi hier wat versgemalen peper en zout over en verdeel stukjes gerookte zalm over de wraps. Strooi er tenslotte nog wat pijnboompitjes over en rol de wraps strak op. Snijd de wraps doormidden en leg op een bord.

Als je de wraps van tevoren bereid kan je iedere wrap strak inpakken in vershoudfolie en bewaren in de koelkast. Zo blijven ze iets beter opgerold als je de zalmwraps serveert. Als je de wraps in kleine stukjes snijdt en er een tapasprikker insteekt heb je een originele en lekkere snack.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens