Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Heks’nkaas is een erg lekkere roomkaas die vooral gebruikt wordt als dip, maar je kan er natuurlijk nog veel meer mee. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat. Een heerlijk frisse maaltijd die je zowel ‘s avonds, bij de lunch of lekker tussendoor kan eten.

Voor deze zalmwraps gebruikte ik Sockeye zalm, een wilde zalm met een iets rodere kleur. Zelf vind ik de uitgesproken zalmsmaak van deze soort echt heerlijk. Natuurlijk kan je ook gewone gerookte zalm nemen. Heks’nkaas is trouwens erg makkelijk om zelf te maken, dat recept hou je van me tegoed. Het recept voor deze lekkere zalmwraps vind je hieronder, gewoon met Heks’nkaas uit een bakje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • ca. 250 gr. Sockeye zalm
  • 75 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 65 gr. pijnboompitten
  • 200 gr. Heks'nkaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitjes in tot je ze begint te ruiken. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord en bewaar voor zo.

Snijd de trostomaten in dunne plakjes, verwijder eventueel de zaadjes als je dit te vochtig vindt. Snij ook de komkommer in dunne plakjes. Scheur of snijd de gerookte zalm eventueel vast in kleinere stukjes.

Smeer de wraps in met de Heks'nkaas en leg in het midden steeds wat veldsla, plakjes tomaat en plakjes komkommer. Strooi hier wat versgemalen peper en zout over en verdeel stukjes gerookte zalm over de wraps. Strooi er tenslotte nog wat pijnboompitjes over en rol de wraps strak op. Snijd de wraps doormidden en leg op een bord.

Als je de wraps van tevoren bereid kan je iedere wrap strak inpakken in vershoudfolie en bewaren in de koelkast. Zo blijven ze iets beter opgerold als je de zalmwraps serveert. Als je de wraps in kleine stukjes snijdt en er een tapasprikker insteekt heb je een originele en lekkere snack.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat
Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat
Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens