Zelf pizzabroodjes maken doe je zo

Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten + 90 minuten rijzen + ca. 35 minuten oven
4 broodjes

Mario is een Italiaanse pizzakraam die op de Utrechtse Oudegracht en op het Janskerkhof te vinden is. Hier kan je heerlijke pizzabroodjes kopen als je zin hebt in een lekker elunch. Overal kom je dan ook mensen tegen met een broodje Mario in de hand of in de mond.

Zelf pizzabroodjes maken is gelukkig ook heel erg makkelijk, ideaal als je geen Mario in de buurt hebt. Met dit recept maak je zelf heerlijke pizzabroodjes, zowel de broodjes als de vulling. En heb je geen zin om zolang te wachten dan kan je natuurlijk ook kant en klare broodjes gebruiken, dan ben je helemaal zo klaar.

Met dit recept maak je vier heerlijke pizzabroodjes, erg lekker voor bijvoorbeeld een lunch. Als je de broodjes wat groter maakt, of er gewoon twee neemt, is dit ook erg lekker voor het avondeten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 400 gr. bloem (type 00)*
  • ca. 150 ml. lauwwarm water
  • 45 ml. olijfolie
  • 1 ei (alleen het wit)
  • 4 gr. instantgist
  • 1/2 tl. zout
  • 1 tl. suiker

* Dit type bloem wordt gebruikt voor pizzadeeg, mocht je dit niet hebben dan kan je ook gewone bloem gebruiken.

Ingrediënten beleg

  • 12 plakken salami
  • 12 plakken chorizo
  • 12 plakken kaas
  • 1 of 2 bospenen
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • groene pepers (potje, bv. van Merza)
  • oregano

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je de broodjes zelf wilt maken lees je hier hoe je dat doet. Gebruik je kant en klare broodjes dan kan je hier lezen hoe ik ze beleg.

Zeef de bloem boven een mengkom en doe hier de suiker bij. Roer even door elkaar met een garde. Los de gist op in een deel van het water en laat dit een paar minuten staan. Weeg en meet alvast de rest van de ingrediënten voor de broodjes af en zet klaar voor zo.

Zelf heb ik het deeg bereid in mijn keukenmachine, dan is het in een paar minuten klaar en kan het gaan rijzen. Je kan ook de kneedstand van een broodbakmachine gebruiken of het gewoon met de hand doen. Dan ben je ongeveer tien minuten bezig om alles te kneden.

Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine. Schep het zout aan de ene kant van de kom en giet het gistmengsel aan de andere kant, zorg dat het elkaar nog niet aanraakt. Breek een ei doormidden en scheid het eiwit, doe het eiwit bij de mengkom. Doe de olijfolie erbij en laat je keukenmachine het deeg kneden.

Giet beetje bij beetje de rest van het water erbij, zodra je kneedmes het deeg 'grijpt' vormt zich een bal. Als je de bal deeg makkelijk uit de kom kan pakken is het klaar en doe je het in een licht ingevette mengkom. Leg er een vochtige theedoek over en laat een uurtje rijzen.

Haal het deeg na een uur uit de kom, de deegbal is nu ongeveer twee keer zo groot geworden. Kneed het nog even goed en vorm er dan vier gelijke porties van. Maak hier vier bollen van en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Dek af met de vochtige theedoek en laat nog een half uurtje verder rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pizzabroodjes in ongeveer 30 minuten gaar. Afhankelijk van de grootte kan het wat langer of korter duren. Klop met een lepel op en onderhet broodje om te kijken of deze hol klinkt, dan is je broodje helemaal goed. Haal de broodjes eruit maar laat de oven nog even aanstaan.

Beleggen

Als de pizzabroodjes klaar zijn laat je deze kort afkoelen en snijd ze daarna met een scherp broodmes doormidden.

Pel de ui en snijd deze goed fijn, snijd de paprika in kleine stukjes, rasp de bospeen fijn. Leg op ieder broodje drie plakken salami, drie plakken chorizo en drie plakken kaas. Strooi er wat fijngehakte ui en paprika over en wat wortelrasp. Bestrooi met flink wat peper en zout en doe er wat oregano op. Leg bovenop wat groene pepertjes en sprenkel er wat olijfolie over.

Dek de broodjes af met de bovenkant en schuif ze nog kort in de oven tot de kaas gesmolten is. Buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo
Zelf pizzabroodjes maken doe je zo

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens