Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Als kind at ik regelmatig vissticks van Iglo, en ook toen ik op mezelf ging wonen stonden ze vaak in de oven. Het was lekker en ook nog eens zo klaar, wat wil een mens nog meer. Nou… zelf vissticks maken dus! Want zelf vissticks maken is niet alleen heel eenvoudig maar ook nog eens veel lekkerder.

Bijvoorbeeld deze zelfgemaakte vissticks met aardappelen uit de oven en snijboontjes. Een lekker, gezond en makkelijk avondmaaltje dat je echt in een half uur klaar hebt. Wil je ook eens zelf vissticks maken dan kan ik je dat zeker aanraden. Succes gegarandeerd voor jong én oud. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. kabeljauwhaas*
  • bloem
  • panko of paneermeel**
  • 2 eieren
  • 600 gr. (biologische) aardappelen
  • 800 gr. snijbonen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • grof zeezout
  • peper en zout

* Ik koos voor kabeljauwhaas maar je kan iedere stevige koolvis gebruiken. Zelfs koolvis uit de diepvries, bak ze dan bevroren en al een paar minuten langer in de oven.

** Panko is een soort Chinees paneermeel dat net wat grover is. Ideaal voor de krokante laag die je om je vissticks wilt hebben. Panko is bij veel supermarkten te koop, en anders gebruik je gewoon paneermeel.

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Zet een ovenschaal klaar voor de aardappelen en een lage ovenschaal of bakplaat voor de vissticks. Klop in een schaaltje twee eieren los en kruid met peper, zout en eventueel wat viskruiden en zet apart voor zo. Zet een pan kokend water op voor de snijbonen.

De aardappeltjes gaan het langst in de oven, dus die snijden we als eerste. Als je een beetje mooie aardappelen neemt hoef je deze niet te schillen, boen alleen de schil even. Snijd daarna de aardappelen in grove stukken en doe ze in de ovenschaal. Snijd de naaldjes van twee takjes rozemarijn fijn en strooi er overheen. Doe er tenslotte nog wat grof zeezout bij en flink wat olijfolie over en zet  25 minuten in de oven.

Zet het schaaltje geklopte ei klaar, zet er een schaaltje bloem naast en zet een bord klaar met een flinke laag panko of paneermeel. Bekleed de lage ovenschaal of bakplaat met bakpapier en zet klaar. Snijd de kabeljauwhaas in repen ter grootte van een visstick, niet te dik dus.

Wentel elke reep kabeljauwhaas door de bloem, zorg dat deze helemaal bedekt is. Wentel daarna door het ei, zorg er weer voor dat deze helemaal bedekt is. Tenslotte wentel je de kabeljauw door de panko of paneermeel zodat deze helemaal bedekt is. Wil je een extra krokante buitenkant dan herhaal je dit nogmaals, maar één keer is ook voldoende. Leg in de lage ovenschaal of op de bakplaat.

Herhaal deze stap voor ieder stukje kabeljauwfilet, vul tussendoor eventueel de panko aan. Het wordt een beetje een knoeiboel maar dat geeft niet, zodra alles in de oven staat heb je even tijd om alles op te ruimen. Als de aardappeltjes tien minuten in de oven staan zet je de schaal vissticks erbij. Bak deze nog zo'n 15 minuten mee in de oven.

Maak de snijbonen schoon door de boven- en onderkant te verwijderen en snijd in blokjes. Doe de snijbonen met wat zout in het kokende water en breng het water opnieuw aan de kook, laat tien minuten koken en giet af. Als het goed is piept intussen ook je oven en kunnen de aardappeltjes en de vissticks eruit.

Als de vissticks nog een beetje bleek zijn bak je deze nog een paar minuten extra. Pas wel op want aan het einde kan het erg snel gaan. Als de vissticks mooi goudbruin zijn zijn ze klaar en kan je ze opdienen met de aardappeltjes uit de oven en de snijbonen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappels uit de oven en snijboontjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens