Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Deze zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas kan je het hele jaar door wel maken. Omdat de vulling vooral bestaat uit lichte groenten en mozzarella is deze lasagne helemaal niet machtig.

De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de paprika’s en de courgette. Hierna maak je de saus waarna alles in de oven kan. In deze vegetarische lasagne vind je zoals gezegd alleen groenten en kaas. Toch is de lasagne vol van smaak. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere lasagnerecept. Heb je liever een andere lasagne dan vind je hier mijn andere lasagnerecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 9 lasagnebladen
  • 1 blik gepelde tomaten. ca. 425 gr. (bv. Mutti)
  • 6 paprika's in verschillende kleuren
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Gebruik hiervoor een ovenschaal van ongeveer 30 x 20 cm. Zet ook een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Snijd alle groenten van tevoren zodat je de saus zo in een keer kan bereiden.

Groenten snijden

De paprika's snijd je in blokjes. Verwijder eerst alle bovenkanten en haal er dan de zaadjes en zaadlijsten uit. Vervolgens snijd je alle paprika's in reepjes en hierna in blokjes. Ook de courgette snijd je in blokjes, hier lees je hoe je dit snel kan doen. Meng de gesneden paprika's en de courgette goed door elkaar.

Bereid de saus

Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui hier een paar minuten in aan. Intussen pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Doe de knoflook samen met de gesneden paprika en courgette in de hapjespan. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden en peper en zout. Bak alles een paar minuten en doe er dan de gepelde tomaten met het vocht bij.

Druk de tomaten een beetje kapot met een spatel en laat alles ongeveer tien minuten pruttelen met het deksel op de pan. Proef tussendoor en voeg extra kruiden toe indien je dit nodig vindt. Intussen laat je de mozzarella uitlekken en snijd je deze in dunne plakjes, bewaar voor zo.

Maak de lasagne

Nu bouw je de lasagne op door een klein laagje van de groenten en tomaten in de ovenschaal te doen. Leg hierop wat plakjes mozzarella en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tweemaal waarbij je op het bovenste laagje lasagnebladen alleen nog wat groenten en tomaat legt. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen en bak de lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de kaas mooi is gegratineerd is je zomerse lasagne klaar. Serveer de lasagne direct of laat afkoelen om later op te warmen.

Later opwarmen

Opwarmen doe je door de lasagne in een oven van 160 graden te zetten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en warm zo'n 25 minuten op. Haal er daarna het golie af en verwarm nog zo'n vijf minuten.

Iets voor jou?

Hapjespan

BK Easy Basic hapjespan
Deze handige basic hapjespan van BK heeft een doorsnede van 28 cm en een glazen deksel. Kan in de vaatwasser

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 526 kcal.
  • Vetten: 30 gr.
    - waarvan verzadigd: 16 gr.
  • Koolhydraten: 31 gr.
    - waarvan suiker: 18 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 27 gr.
  • Zout: 2 gr. (800 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens