Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas

Deze zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas kan je het hele jaar door wel maken. Omdat de vulling vooral bestaat uit lichte groenten en mozzarella is deze lasagne helemaal niet machtig.

De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de paprika’s en de courgette. Hierna maak je de saus waarna alles in de oven kan. In deze vegetarische lasagne vind je zoals gezegd alleen groenten en kaas. Toch is de lasagne vol van smaak. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere lasagnerecept. Heb je liever een andere lasagne dan vind je hier mijn andere lasagnerecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 9 lasagnebladen
  • 1 blik gepelde tomaten. ca. 425 gr. (bv. Mutti)
  • 6 paprika's in verschillende kleuren
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar. Gebruik hiervoor een ovenschaal van ongeveer 30 x 20 cm. Zet ook een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Snijd alle groenten van tevoren zodat je de saus zo in een keer kan bereiden.

Groenten snijden

De paprika's snijd je in blokjes. Verwijder eerst alle bovenkanten en haal er dan de zaadjes en zaadlijsten uit. Vervolgens snijd je alle paprika's in reepjes en hierna in blokjes. Ook de courgette snijd je in blokjes, hier lees je hoe je dit snel kan doen. Meng de gesneden paprika's en de courgette goed door elkaar.

Bereid de saus

Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui hier een paar minuten in aan. Intussen pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Doe de knoflook samen met de gesneden paprika en courgette in de hapjespan. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden en peper en zout. Bak alles een paar minuten en doe er dan de gepelde tomaten met het vocht bij.

Druk de tomaten een beetje kapot met een spatel en laat alles ongeveer tien minuten pruttelen met het deksel op de pan. Proef tussendoor en voeg extra kruiden toe indien je dit nodig vindt. Intussen laat je de mozzarella uitlekken en snijd je deze in dunne plakjes, bewaar voor zo.

Maak de lasagne

Nu bouw je de lasagne op door een klein laagje van de groenten en tomaten in de ovenschaal te doen. Leg hierop wat plakjes mozzarella en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tweemaal waarbij je op het bovenste laagje lasagnebladen alleen nog wat groenten en tomaat legt. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen en bak de lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de kaas mooi is gegratineerd is je zomerse lasagne klaar. Serveer de lasagne direct of laat afkoelen om later op te warmen.

Later opwarmen

Opwarmen doe je door de lasagne in een oven van 160 graden te zetten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en warm zo'n 25 minuten op. Haal er daarna het golie af en verwarm nog zo'n vijf minuten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'
Afbeelding bij 'Zomerse lasagne met paprika, courgette, tomaat, mozzarella en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 526 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 18 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.