Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd

Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Deze zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd is erg lekker. Het is een redelijk standaard recept maar ontbrak nog op Kookidee. De aardappels kookte ik in groentebouillon, samen met de appel. De zuurkool kookte ik met een paar handjes rozijnen. In de tussentijd bereid je de rookworst.

Het is nu bijna niet voor te stellen dat ik vroeger geen zuurkool lustte. Maar nu gebruik ik het regelmatig in mijn recepten. Van stamppotten tot ovenschotels, of gewoon op een broodje met lekkere worstjes. Ik ben benieuwd of jij deze zuurkoolstamppot net zo lekker vindt als wij. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Maak je toch liever iets anders? Dan vind je hier mijn andere recepten met zuurkool. En hier vind je nog veel meer lekkere stamppot recepten om eens te proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels
  • 500 gr. zuurkool
  • 2 appels
  • paar handjes rozijnen
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • roomboter
  • lauwe melk
  • 1 rookworst
  • mosterd

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Verkruimel hier het blokje groentebouillon boven en voeg de aardappels toe. Kook deze in 20 minuten gaar. In de tussentijd verwijder je het klokhuis uit de appels en schil je deze. Snijd de appels in blokjes en voeg toe aan de aardappels. Kook mee tot het einde. Giet daarna alles af en voeg een scheutje melk en een beetje boter toe. Kruid met wat peper en zout en stamp fijn.

Zuurkool en rookworst

Als de aardappels koken verwarm je de zuurkool. Zet een pan op het vuur en zet een klein laagje water op de bodem. Breng aan de kook en voeg dan de zuurkool en rozijnen toe. Roer door elkaar en zet het vuur lager. Verwarm de zuurkool zo'n 15 minuten met het deksel op de pan. Verwarm in de tussentijd ook de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.

Giet de zuurkool en rozijnen af en roer door de gestampte aardappels. Hou je van mosterd roer dan ook een theelepel door de stamppot. Serveer de stamppot met de rookworst en doe op ieder stuk worst nog wat mosterd.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd
Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd
Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd
Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 531 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 56 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 15 gr.
  • Zout 4.8 gr.
  • Natrium 1920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens