Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Gerookte zalm en roomkaas combineren altijd heel erg goed, de smaken vullen elkaar goed aan en het is dus iedere keer een traktatie. Zo ook deze bagels met gerookte zalm, roomkaas, sla, tomaat en sjalotjes. Heel snel te maken en een heerlijk ontbijtje of lekkere lunch.

Heb je geen bagels in huis dan kan je natuurlijk ieder ander broodje gebruiken dat je voor handen hebt. Of rooster even twee boterhammetjes onder de grill of in het broodrooster en je hebt binnen no-time een heerlijk maaltje op tafel staan.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 bagels (of andere broodjes)
  • 100 gr. gerookte zalmfilet
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotjes
  • paar blaadjes sla
  • naturel roomkaas (bv. Philadelphia)
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de bagels zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze in de lengte doormidden, bestrijk beide helften met een dikke laag roomkaas. Spoel de sla even af en leg op de onderste helft een paar blaadjes sla. Snijd de tomaat in zo dun mogelijke plakjes en verwijder eventueel de zaadjes en leg de plakjes tomaat op de sla.

Leg een paar plakjes zalmfilet op de tomaat en snijd de sjalotjes in dunne ringetjes, bestrooi de zalm met de gesneden sjalotjes en bestrooi tenslotte met wat vers gemalen peper en zout. Leg de bovenste helft van de bagel er weer op en klaar is je lekkere lunch of uitgebreide ontbijtje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bagels met gerookte zalm en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bagels met gerookte zalm en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bagels met gerookte zalm en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bagels met gerookte zalm en roomkaas'