Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Recept
Ingrediënten (2 broodjes)
- 2 bagels (of andere broodjes)
- 100 gr. gerookte zalmfilet
- 1 tomaat
- 2 sjalotjes
- paar blaadjes sla
- naturel roomkaas (bv. Philadelphia)
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de bagels zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze in de lengte doormidden, bestrijk beide helften met een dikke laag roomkaas. Spoel de sla even af en leg op de onderste helft een paar blaadjes sla. Snijd de tomaat in zo dun mogelijke plakjes en verwijder eventueel de zaadjes en leg de plakjes tomaat op de sla.
Leg een paar plakjes zalmfilet op de tomaat en snijd de sjalotjes in dunne ringetjes, bestrooi de zalm met de gesneden sjalotjes en bestrooi tenslotte met wat vers gemalen peper en zout. Leg de bovenste helft van de bagel er weer op en klaar is je lekkere lunch of uitgebreide ontbijtje.
Recepten in je mail
Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.
Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.



