Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Gerookte zalm en roomkaas combineren altijd heel erg goed, de smaken vullen elkaar goed aan en het is dus iedere keer een traktatie. Zo ook deze bagels met gerookte zalm, roomkaas, sla, tomaat en sjalotjes. Heel snel te maken en een heerlijk ontbijtje of lekkere lunch.

Heb je geen bagels in huis dan kan je natuurlijk ieder ander broodje gebruiken dat je voor handen hebt. Of rooster even twee boterhammetjes onder de grill of in het broodrooster en je hebt binnen no-time een heerlijk maaltje op tafel staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 bagels (of andere broodjes)
  • 100 gr. gerookte zalmfilet
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotjes
  • paar blaadjes sla
  • naturel roomkaas (bv. Philadelphia)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bagels zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze in de lengte doormidden, bestrijk beide helften met een dikke laag roomkaas. Spoel de sla even af en leg op de onderste helft een paar blaadjes sla. Snijd de tomaat in zo dun mogelijke plakjes en verwijder eventueel de zaadjes en leg de plakjes tomaat op de sla.

Leg een paar plakjes zalmfilet op de tomaat en snijd de sjalotjes in dunne ringetjes, bestrooi de zalm met de gesneden sjalotjes en bestrooi tenslotte met wat vers gemalen peper en zout. Leg de bovenste helft van de bagel er weer op en klaar is je lekkere lunch of uitgebreide ontbijtje.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Bagels met gerookte zalm en roomkaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens