Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise

Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffel­mayonaise

Ik maakte dit broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise als avondeten maar het kan ook prima bij de lunch. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een supermakkelijk maar vooral heel erg lekker maaltje op tafel staan.

De biefstuk bakte ik maar een paar minuten zodat deze goed sappig blijft. Met een goed vleesmes snijd je de biefstuk daarna in flinterdunne plakjes. Ik at het zelf op een pitabroodje maar kies gewoon het soort broodje dat je toevallig hebt liggen. Het makkelijke recept vind je hier, zeker eens proberen.

Voor de lunch is één broodje per persoon genoeg, helemaal met een salade. Neem je het als avondeten dan zou ik op twee broodjes per persoon rekenen.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 broodjes, bijv. pitabroodjes
  • 2 biefstukken, totaal ca. 400 gr.
  • 2 trostomaten
  • 2 uien
  • 250 gr. champignons
  • 35 gr. veldsla
  • 6 el. mayonaise
  • truffelolie, naar smaak
  • citroensap
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uurtje vantevoren uit de koelkast. Dep ze droog met een velletje keukenpapier en laat ze afgedekt op kamertemperatuur komen.

Als je afbakbroodjes gebruikt verwarm je de oven vast voor, zorg dat de broodjes klaar zijn als de biefstuk uit de pan komt. Een beetje warme broodjes zijn echt het allerlekkerst. Pel de uien, snijd doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Borstel de champignons schoon en snijd ook in plakjes.

Zet twee koekenpannen of een hapjespan en koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm worden. Verhit een klein klontje boter in een pan en bak de halve uienringen hier in zo'n vijf minuten mooi bruin in. Doe er een beetje boter bij en voeg de plakjes champignons toe, kruid met wat peper en zout. Bak tot de champignons ook mooi donker worden en beginnen te slinken. Zet het vuur uit maar laat alles in de pan, schep af en toe nog door.

Kruid de biefstukken met peper en zout. Verhit een flinke klont boter in de tweede pan en bak de biefstuk op hoge temperatuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur lager en bak nog drie minuten, keer regelkmatig om en schuif de biefstukken door de pan. Haal de biefstuk uit de pan en laat een paar minuten rusten op een bord. Haal ook de broodjes uit de oven.

Meng in een kommetje de mayonaise met een paar druppels citroensap en de truffelolie. Voeg een klein beetje peper toe en roer goed door elkaar. Snijd de trostomaten in plakjes en verwijder het vochtige deel met de zaadjes. Snijd de broodjes open en smeer de onderste helft in met de truffelmayonaise, leg hier vervolgens wat veldsla op.

Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes, met een goed vleesmes moet dit geen probleem zijn. Verdeel de plakjes biefstuk over de veldsla en schep hier de gebakken uien en champignons op. Leg hier vervolgens een paar plakjes tomaat op, doe er nog wat truffelmayonaise op en een beetje versgemalen peper. Klaar is je broodje biefstuk met truffelmayonaise.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje biefstuk met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise'