Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas

Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 broodjes

Dit lekkere broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas kan je zowel ‘s avonds als bij de lunch nemen. Ik maakte het zelf op knapperige ciabatta’s maar je kan natuurlijk je favoriete broodje kiezen. Zo gemaakt en dus ideaal als je snel iets lekkers wilt eten.

De biefstuk bakte ik kort aan en liet ik daarna nog even rusten. In de tussentijd heb je alle gelegenheid de rest van de ingrediënten te snijden. Zelf deed ik er nog wat cocktailsaus overheen maar je kan ook voor een lekkere pesto-mayonaise kiezen. Hieronder vind je het makkelijke en snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 ciabatta's
  • 300 gr. biefstuk
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • belegen kaas
  • ijsbergsla, gesneden
  • peper en zout
  • roomboter, klontje
  • olijfolie
  • cocktailsaus*

* Dit broodje biefstuk is ook lekker met pesto-mayonaise, meng hiervoor een theelepel pesto met twee eetlepels mayonaise en roer goed door elkaar.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Laat de biefstuk een half uurtje op temperatuur komen buiten de koelkast. Bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking indien je ovenbroodjes gebruikt. Verhit een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat door en door warm worden.

Wrijf de biefstuk in met een beetje peper en smelt een klontje roomboter in de koekenpan, meng hier een scheutje olijfolie doorheen. Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide zijden dicht en laat nog één minuutje verder garen op middelhoog vuur. Keer de biefstuk halverwege om. Haal de biefstuk uit de pan en verpak in aluminiumfolie, laat ongeveer 10 minuten liggen.

Snijd intussen plakjes van de komkommer en snijd ook de trostomaten in plakken. Pel de rode ui en snijd ook deze in ringen. Snijd de gebakken biefstuk vervolgens in mooie plakjes. Beleg de ciabatta's met wat van de ijsbergsla en leg hier de plakjes komkommer, tomaat en rode ui overheen.

Verdeel de plakjes biefstuk over de ciabatta's en kruid met grof zeezout en wat extra peper. Leg er een paar plakjes belegen kaas overheen en doe er tenslotte wat cocktailsaus (of pesto-mayonaise) overheen. Je broodjes biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas zijn klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas
Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas
Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens