
Broodje biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 ciabatta's
- 300 gr. biefstuk
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 2 trostomaten
- belegen kaas
- ijsbergsla, gesneden
- peper en zout
- roomboter, klontje
- olijfolie
- cocktailsaus*
* Dit broodje biefstuk is ook lekker met pesto-mayonaise, meng hiervoor een theelepel pesto met twee eetlepels mayonaise en roer goed door elkaar.
Bereidingswijze
Laat de biefstuk een half uurtje op temperatuur komen buiten de koelkast. Bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking indien je ovenbroodjes gebruikt. Verhit een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat door en door warm worden.
Wrijf de biefstuk in met een beetje peper en smelt een klontje roomboter in de koekenpan, meng hier een scheutje olijfolie doorheen. Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide zijden dicht en laat nog één minuutje verder garen op middelhoog vuur. Keer de biefstuk halverwege om. Haal de biefstuk uit de pan en verpak in aluminiumfolie, laat ongeveer 10 minuten liggen.
Snijd intussen plakjes van de komkommer en snijd ook de trostomaten in plakken. Pel de rode ui en snijd ook deze in ringen. Snijd de gebakken biefstuk vervolgens in mooie plakjes. Beleg de ciabatta's met wat van de ijsbergsla en leg hier de plakjes komkommer, tomaat en rode ui overheen.
Verdeel de plakjes biefstuk over de ciabatta's en kruid met grof zeezout en wat extra peper. Leg er een paar plakjes belegen kaas overheen en doe er tenslotte wat cocktailsaus (of pesto-mayonaise) overheen. Je broodjes biefstuk met sla, tomaat, komkommer en kaas zijn klaar.
Recepten in je mail


