Broodje filet americain met een zachtgekookt eitje

Recept
Ingrediënten (2 broodjes)
- 2 broodjes*
- filet americain
- 2 eieren
- 1/2 rode ui
- mayonaise
- roomboter
- peper
* Een nog warm afbakbroodje vind ik zelf het lekkerst, maar kies gewoon jouw favoriete broodje.
Bereidingswijze
Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin twee eieren. Zelf vind ik zachtgekookt het lekkerst, ik houd dus zelf drie minuten aan. Spoel direct af onder koud water en pel meteen. Snipper alvast een halve rode ui en leg klaar voor zo.
Zelf vind ik een nog warm broodje het allerlekkerst, doe deze eventueel twee minuten in een oven van 200 graden. Snijd de broodjes open en smeer riant in met roomboter. Smeer hier een dikke laag filet americain over en strijk hier flink wat mayonaise over.
Strooi er de fijngehakte rode ui over en leg er een zachtgekookt ei op. Snijd het ei bovenop het broodje in plakjes zodat het eigeel over je broodje uitloopt. Kruid met wat versgemalen peper, klap dicht en smullen maar.
Recepten in je mail
Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.
Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

