Broodje filet americain met een zachtgekookt eitje

Broodje filet americain met een zachtgekookt eitje
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Filet americain kocht ik vroeger altijd bij een kleine slagerij om de hoek. Zij hadden van die heerlijke zelfgemaakte filet americain die geweldig smaakte. Deze slagerij is er helaas niet meer maar nog steeds eet ik wel eens een broodje filet americain met een zachtgekookt eitje. Een heerlijk broodje voor de lunch.

Toen ik het laatst weer eens in de middag maakte bedacht ik me dat ik deze nog nooit op Kookidee had gezet. Een echt recept kan je dit eigenlijk niet noemen, maar mijn favoriete broodje filet amercain met ei mag natuurlijk niet ontbreken op mijn site. Het allerlekkerst vind ik het als het broodje nog een beetje warm is, daar kan ik echt van genieten. Hieronder lees je hoe ik dit lekkere broodje filet americain maak.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 broodjes*
  • filet americain
  • 2 eieren
  • 1/2 rode ui
  • mayonaise
  • roomboter
  • peper

* Een nog warm afbakbroodje vind ik zelf het lekkerst, maar kies gewoon jouw favoriete broodje.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin twee eieren. Zelf vind ik zachtgekookt het lekkerst, ik houd dus zelf drie minuten aan. Spoel direct af onder koud water en pel meteen. Snipper alvast een halve rode ui en leg klaar voor zo.

Zelf vind ik een nog warm broodje het allerlekkerst, doe deze eventueel twee minuten in een oven van 200 graden. Snijd de broodjes open en smeer riant in met roomboter. Smeer hier een dikke laag filet americain over en strijk hier flink wat mayonaise over.

Strooi er de fijngehakte rode ui over en leg er een zachtgekookt ei op. Snijd het ei bovenop het broodje in plakjes zodat het eigeel over je broodje uitloopt. Kruid met wat versgemalen peper, klap dicht en smullen maar.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje filet americain met een zachtgekookt eitje
Broodje filet americain met een zachtgekookt eitje

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens