Broodje gegrilde kip met taugé

Broodje gegrilde kip met taugé
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
2 broodjes

Als je vroeger wel eens bij la Place kwam ken je het bekende broodje kip met taugé misschien nog wel. Ik vond het altijd heerlijk en maakte er laatst thuis een lekkere variant op. Het werd dit heerlijke broodje gegrilde kip met taugé, en natuurlijk met de lekkere saus die je er ook bij la Place bij kreeg.

Ik koos ervoor de kip te grillen en deze lauwwarm op de broodjes te doen. Voor dit recept heb ik verschillende recepten gecombineerd die ik tegenkwam van o.a. OhMyFoodness, Savory Sweets en Smulweb. Mijn recept voor het broodje gegrilde kip met taugé vind je hieronder, het is makkelijk te maken en heel erg lekker. De kipfilet grilde ik op de contactgrill waardoor deze lekker snel klaar was, je kan dit natuurlijk ook met een grillpan doen. Hier lees je alles over de contactgrill en waarom ik eigenlijk niet meer zonder kan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 kipfilet, ca. 200 gr.
  • 2 broodjes naar keuze
  • ca 50 gr. taugé
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 2 el. crème fraiche
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • 1 tl. mosterd
  • 2 augurken
  • 1 tl. cajunkruiden

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je de contactgrill gebruikt warm je deze vast voor op de hoogste stand. Kies je voor een grillpan dan zet je deze vast op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Met de contactgrill dichtgeklapt is je kipfilet in ongeveer zes minuten gaar, met de grillpan grill je de kip ongeveer acht minuten aan beide kanten.

Smeer de kipfilet eerst dun in met olijfolie en strooi dan aan beide kanten wat versgemalen peper en flink wat Italiaanse kruiden. Bereid de kipfilet zoals hierboven is aangegeven en controleer de gaarheid door deze na het grillen doormidden te snijden. Is de kipfilet mooi wit van binnen dan is je gegrilde kip gaar, is het nog een beetje roze dan grill je de kip nog net iets langer. Laat de kip een beetje afkoelen tot deze lauwwarm is en snijd dan in dunne plakjes.

Als de kip wordt gegrild kan je de saus bereiden en de broodjes eventueel opwarmen. Doe de crème fraiche, mayonaise en (liefst volle) yoghurt in een kom en doe hier de cajunkruiden en mosterd bij. Snijd de augurken in piepkleine blokjes en voeg toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en zet klaar voor zo.

Snijd de broodjes helemaal open en smeer de onderste helft dik in met de zojuist gemaakte saus. Verdeel de taugé over de saus en leg hier de plakjes gegrilde kip op, dek het broodje tot slot af met de bovenste helft. Je broodje gegrilde kip met taugé a la La Place is klaar. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje gegrilde kip met taugé
Broodje gegrilde kip met taugé
Broodje gegrilde kip met taugé
Broodje gegrilde kip met taugé

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens