Broodje gegrilde kip met taugé

Broodje gegrilde kip met taugé

Als je vroeger wel eens bij la Place kwam ken je het bekende broodje kip met taugé misschien nog wel. Ik vond het altijd heerlijk en maakte er laatst thuis een lekkere variant op. Het werd dit heerlijke broodje gegrilde kip met taugé, en natuurlijk met de lekkere saus die je er ook bij la Place bij kreeg.

Ik koos ervoor de kip te grillen en deze lauwwarm op de broodjes te doen. Voor dit recept heb ik verschillende recepten gecombineerd die ik tegenkwam van o.a. OhMyFoodness, Savory Sweets en Smulweb. Mijn recept voor het broodje gegrilde kip met taugé vind je hieronder, het is makkelijk te maken en heel erg lekker. De kipfilet grilde ik op de contactgrill waardoor deze lekker snel klaar was, je kan dit natuurlijk ook met een grillpan doen. Hier lees je alles over de contactgrill en waarom ik eigenlijk niet meer zonder kan.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 1 kipfilet, ca. 200 gr.
  • 2 broodjes naar keuze
  • ca 50 gr. taugé
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 2 el. crème fraiche
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • 1 tl. mosterd
  • 2 augurken
  • 1 tl. cajunkruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je de contactgrill gebruikt warm je deze vast voor op de hoogste stand. Kies je voor een grillpan dan zet je deze vast op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Met de contactgrill dichtgeklapt is je kipfilet in ongeveer zes minuten gaar, met de grillpan grill je de kip ongeveer acht minuten aan beide kanten.

Smeer de kipfilet eerst dun in met olijfolie en strooi dan aan beide kanten wat versgemalen peper en flink wat Italiaanse kruiden. Bereid de kipfilet zoals hierboven is aangegeven en controleer de gaarheid door deze na het grillen doormidden te snijden. Is de kipfilet mooi wit van binnen dan is je gegrilde kip gaar, is het nog een beetje roze dan grill je de kip nog net iets langer. Laat de kip een beetje afkoelen tot deze lauwwarm is en snijd dan in dunne plakjes.

Als de kip wordt gegrild kan je de saus bereiden en de broodjes eventueel opwarmen. Doe de crème fraiche, mayonaise en (liefst volle) yoghurt in een kom en doe hier de cajunkruiden en mosterd bij. Snijd de augurken in piepkleine blokjes en voeg toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en zet klaar voor zo.

Snijd de broodjes helemaal open en smeer de onderste helft dik in met de zojuist gemaakte saus. Verdeel de taugé* over de saus en leg hier de plakjes gegrilde kip op, dek het broodje tot slot af met de bovenste helft. Je broodje gegrilde kip met taugé a la La Place is klaar. Eet smakelijk!

* Tip: rauwe taugé kan schadelijke bacteriën bevatten. Voor de zekerheid kan je het even blancheren. Kook het een paar seconden en spoel dan af onder de koude kraan en laat even uitlekken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje gegrilde kip met taugé'
Afbeelding bij 'Broodje gegrilde kip met taugé'
Afbeelding bij 'Broodje gegrilde kip met taugé'
Afbeelding bij 'Broodje gegrilde kip met taugé'