Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 ciabatta's of andere broodjes
- 75 gr. gerookte zalmfilet
- 2 trostomaten
- paar blaadjes sla
Ingrediënten honing-tijmsaus
- 2 el. volle yoghurt
- 2 el. mayonaise
- 1 tl. mosterd
- scheutje citroensap
- scheutje honing
- 2 takjes tijm
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Bereid eventueel de broodjes zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze daarna in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met roomboter en leg daar een paar blaadjes sla op. Ik heb gekozen voor baby romaine maar ook veldsla, ijsbergsla of een andere zachte sla is lekker.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Leg de plakken gerookte zalm erop en bestrooi met een heel klein beetje peper. Ris de takjes tijm en hak de tijm goed fijn, doe deze met de andere ingrediënten voor de honing-tijmsaus in een kommetje. Roer door elkaar met een garde of lepel tot je een mooie saus over houdt. Kruid met wat peper en zout en lepel flink wat honing-tijmsaus over de zalm. Bovenkant erop en klaar zijn je broodjes.
De honing en het citroensap voeg je net als zout en peper naar smaak toe, lekker veel honing geeft een wat zoetere saus terwijl wat meer citroensap juist een wat frisser sausje geeft. De tijm kan je eventueel dus vervangen door wat fijngehakte dille, maar ik zelf vond deze combinatie juist erg lekker.