Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus

Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Het grote voordeel van een dagje thuis werken is dat ik mijn eigen keuken tot mijn beschikking heb tijdens de lunch. Regelmatig maak ik dan ook de lekkerste panini’s en broodjes waar ik echt van kan genieten. Na zo’n lekkere lunch kan ik er weer helemaal tegen aan tot de avond.

Dit broodje met gerookte zalm en een honing-tijmsaus is lekker makkelijk om te maken en smaakt super. Meestal eet je dille bij de zalm maar dat had ik even niet in huis, de tijmsaus was een heerlijk alternatief en smaakt ook lekker bij andere vis. De recepten vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's of andere broodjes
  • 75 gr. gerookte zalmfilet
  • 2 trostomaten
  • paar blaadjes sla

Ingrediënten honing-tijmsaus

  • 2 el. volle yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje citroensap
  • scheutje honing
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout naar smaak

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid eventueel de broodjes zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze daarna in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met roomboter en leg daar een paar blaadjes sla op. Ik heb gekozen voor baby romaine maar ook veldsla, ijsbergsla of een andere zachte sla is lekker.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Leg de plakken gerookte zalm erop en bestrooi met een heel klein beetje peper. Ris de takjes tijm en hak de tijm goed fijn, doe deze met de andere ingrediënten voor de honing-tijmsaus in een kommetje. Roer door elkaar met een garde of lepel tot je een mooie saus over houdt. Kruid met wat peper en zout en lepel flink wat honing-tijmsaus over de zalm. Bovenkant erop en klaar zijn je broodjes.

De honing en het citroensap voeg je net als zout en peper naar smaak toe, lekker veel honing geeft een wat zoetere saus terwijl wat meer citroensap juist een wat frisser sausje geeft. De tijm kan je eventueel dus vervangen door wat fijngehakte dille, maar ik zelf vond deze combinatie juist erg lekker.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus
Broodje gerookte zalm met honing-tijmsaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens