Broodje home made tonijnsalade (van La Place)
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 broodjes naar keuze (bv. meergranen triangel, heerlijk)
- 1 blikje tonijn op olie of water (160 gr.)
- 2 Jonagold appels
- 2 tomaten
- 1 ui
- 6 el. mayonaise
- 2 el. tomatenketchup
- handje bieslook
- peper en zout
- paar blaadjes ijsbergsla
Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken en trek uit elkaar met een vork zodat je kleine plukjes krijgt. Ik trek altijd het blikje een klein stukje open, vouw het lipje terug en zet hem schuin ondersteboven in de gootsteen. Het blikje steunt op het lipje en loopt mooi leeg. Ik gebruikte trouwens tonijn op water, in het originele recept wordt gebruik gemaakt van tonijn in olie.
Snij de appels en tomaten in plakjes van circa een halve centimeter, snij daarna in blokjes en doe in een mengkom. Pel en snipper de ui en doe bij de appel en tomaat in de mengkom. Hak een handje bieslook fijn en zet vast apart voor zo.
Meng in een apart kommetje de mayonaise en tomatenketchup door elkaar tot je een roze mengsel hebt. Roer hier de gesneden bieslook door en breng op smaak met peper en zout.
Doe de plukjes tonijn in de mengkom en doe er het tomaten- en mayonaisemengsel bij. Roer alles door elkaar en je tonijnsalade is klaar. Beleg een broodje met knapperige ijsbergsla en schep hier royaal tonijnsalade op. Bovenkant van het broodje erop en smullen maar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per broodje
- Energie 432 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 12 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.