Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Op een toastje of broodje doe ik graag tonijnsalade, en dan niet die uit een bakje maar lekker zelfgemaakte. Ook bij La Place kon je altijd terecht voor heerlijke broodjes tonijnsalade. Op de eigen website staat gelukkig het recept voor dit lekkere broodje tonijnsalade van La Place.

Ik heb het natuurlijk meteen geprobeerd en oh wat was het lekker. Ik heb de porties verdubbeld zodat je er vier broodjes royaal mee kan beleggen, verder heb ik het originele recept aangehouden. Dus ook jij kan voortaan thuis genieten van een broodje home made tonijnsalade van La Place. Het supermakkelijke recept vind je hier, aan de slag dus!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 broodjes naar keuze (bv. meergranen triangel, heerlijk)
  • 1 blikje tonijn op olie of water (116 gr.)
  • 2 Jonagold appels
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 6 el. mayonaise
  • 2 el. tomatenketchup
  • handje bieslook
  • peper en zout
  • paar blaadjes ijsbergsla

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken en trek uit elkaar met een vork zodat je kleine plukjes krijgt. Ik trek altijd het blikje een klein stukje open, vouw het lipje terug en zet hem schuin ondersteboven in de gootsteen. Het blikje steunt op het lipje en loopt mooi leeg. Ik gebruikte trouwens tonijn op water, in het originele recept wordt gebruik gemaakt van tonijn in olie.

Snij de appels en tomaten in plakjes van circa een halve centimeter, snij daarna in blokjes en doe in een mengkom. Pel en snipper de ui en doe bij de appel en tomaat in de mengkom. Hak een handje bieslook fijn en zet vast apart voor zo.

Meng in een apart kommetje de mayonaise en tomatenketchup door elkaar tot je een roze mengsel hebt. Roer hier de gesneden bieslook door en breng op smaak met peper en zout.

Doe de plukjes tonijn in de mengkom en doe er het tomaten- en mayonaisemengsel bij. Roer alles door elkaar en je tonijnsalade is klaar. Beleg een broodje met knapperige ijsbergsla en schep hier royaal tonijnsalade op. Bovenkant van het broodje erop en smullen maar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Broodje home made tonijnsalade (van La Place)

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens