Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Zoonlief zit nog op zwemles, dat is natuurlijk erg leuk maar meestal ben je dan pas laat weer thuis. Om dan toch nog even wat te eten voor hij naar bed gaat maak ik dan meestal een snel maaltje. Bijvoorbeeld dit broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes.

Het is een erg eenvoudig en makkelijk receptje dat toch erg lekker smaakt. Dit broodje hotdog kan je trouwens ook prima als lunch eten. Met het makkelijke recept dat je hieronder vindt staat dit lekkere broodje hotdog binnen tien minuten op tafel. Lekker als je eens niet weet wat te eten.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 zachte witte puntjes
  • 4 bockworsten
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar
  • gebakken uitjes, bv. Go-Tan
  • tomatenketchup

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en snijd de broodjes vast open. Verwarm de bockworsten in een pannetje op laag vuur in hun eigen vocht. Heb je bockworsten van de slager dan kan je deze eventueel in een koekenpan bakken.

Leg twee plakjes bacon op ieder broodje en leg hier de verwarmde bockworsten op. Leg er een plakje cheddar over en strooi er wat van de gebakken uitjes op. Bak de opengeklapte broodjes vijf minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de bacon begint te krullen. De broodjes worden zo lekker knapperig aan de binnenkant.

Haal de broodjes uit de oven en doe er nog wat tomatenketchup op. Klap de broodjes dicht en serveer direct. Reken op ongeveer twee broodjes per persoon, eventueel met een lekkere coleslaw.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes'