Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Zoonlief zit nog op zwemles, dat is natuurlijk erg leuk maar meestal ben je dan pas laat weer thuis. Om dan toch nog even wat te eten voor hij naar bed gaat maak ik dan meestal een snel maaltje. Bijvoorbeeld dit broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes.

Het is een erg eenvoudig en makkelijk receptje dat toch erg lekker smaakt. Dit broodje hotdog kan je trouwens ook prima als lunch eten. Met het makkelijke recept dat je hieronder vindt staat dit lekkere broodje hotdog binnen tien minuten op tafel. Lekker als je eens niet weet wat te eten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 zachte witte puntjes
  • 4 bockworsten
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar
  • gebakken uitjes, bv. Go-Tan
  • tomatenketchup

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en snijd de broodjes vast open. Verwarm de bockworsten in een pannetje op laag vuur in hun eigen vocht. Heb je bockworsten van de slager dan kan je deze eventueel in een koekenpan bakken.

Leg twee plakjes bacon op ieder broodje en leg hier de verwarmde bockworsten op. Leg er een plakje cheddar over en strooi er wat van de gebakken uitjes op. Bak de opengeklapte broodjes vijf minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de bacon begint te krullen. De broodjes worden zo lekker knapperig aan de binnenkant.

Haal de broodjes uit de oven en doe er nog wat tomatenketchup op. Klap de broodjes dicht en serveer direct. Reken op ongeveer twee broodjes per persoon, eventueel met een lekkere coleslaw.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Broodje hotdog met bacon, cheddar en gebakken uitjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens