Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise

Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise

Toen mijn vriendin en zoonlief onverwachts ergens bleven eten moest ik wat voor mijzelf alleen maken. Met wat er nog in de koelkast lag maakte ik dit heerlijke broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise. Supersnel klaar en wel heel erg lekker van smaak, al kan je met deze ingrediënten natuurlijk bijna niet de mist ingaan.

Ik maakte dit broodje kalkoen met een afbakstokbrood dat nog in de voorraadkast lag.  Maar ik denk dat dit ook heerlijk smaakt op een geroosterde witte boterham of een ander broodje. De hoeveelheid ingrediënten is trouwens bij benadering omdat dit volledig afhangt van het gekozen broodje. Bekijk hieronder het makkelijke recept en maak dit broodje kalkoen bijvoorbeeld voor de lunch of als makkelijke avondmaaltijd.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 1 stokbroodje
  • paar plakjes kalkoenfilet
  • paar plakjes jonge kaas
  • paar cherrytomaatjes
  • stukje komkommer
  • paar augurken
  • mayonaise
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je een afbakbrood gebruikt verwarm je de oven voor en bereid je het brood zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik je gewone boterhammen rooster deze dan kort in een broodrooster. Zet een pannetje water op het vuur en leg hier per broodje een ei in. Zodra het water kookt zet je de kookwekker op zes minuten en kook je het ei middelhard. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel deze direct.

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en smeer beide binnenkanten in met mayonaise. Beleg de onderste helft van je broodje met een paar dubbelgevouwen plakjes kalkoenfilet en leg hier wat dungesneden plakjes komkommer op. Strooi er een beetje grof zeezout over en verdeel daarna de plakjes kaas over je broodje.

Smeer weer een laagje mayonaise over de plakjes kaas en verdeel hier wat dungesneden plakjes augurk over. Snijd het ei in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een eiersnijder. Verdeel de plakjes ei over je broodje en kruid met wat peper en zout. Snijd vervolgens een paar cherrytomaatjes in dunne plakjes en verdeel over het ei.

Leg tot slot de bovenste helft van het broodje bovenop en druk een beetje aan. Je broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje kalkoen met kaas, augurk, ei en mayonaise'