Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 broodjes
- 2 handjes bladspinazie
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 trostomaten
- vloeibare honing
- olijfolie
- peper
Bereidingswijze
Zelf heb ik deze broodjes gemaakt met meergranen baguettes die je in de oven af moest bakken. Erg lekker maar kies vooral de broodjes die jouw voorkeur hebben.
Bereid de broodjes indien nodig en snijd ze over de hele lengte open. Besprenkel de onderste helft ruim met olijfolie en smeer daarna in met de vloeibare honing. Als je van zoet houdt kan je dit lekker dik doen, de honing smaakt heerlijk in combinatie met de andere ingrediënten.
Snijd de trostomaten in niet al te dunne plakken en verwijder het vochtige vruchtvlees. Snijd de buffelmozzarella ook in niet al te dunne plakken. Verdeel de buffelmozzarella over de broodjes en leg hier de plakjes tomaat op. Strooi er wat versgemalen peper en zout op en verdeel de bladspinazie erover.
Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie overheen en leg de bovenste helft van het broodje erop. Klaar is je broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing. Een misschien aparte combinatie maar wel een hele lekkere.