Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing

Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing

Ik was als kind al dol op spinazie, lekker ouderwets met een hardgekookt eitje erbij. Nog steeds vind ik spinazie erg lekker en bovendien heel veelzijdig. Zo maakte ik laatst bijvoorbeeld dit broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing.

Bladspinazie kan je namelijk op heel veel manieren gebruiken. Rauw in een salade, roergebakken over de pasta of gewoon gekookt voor bij de aardappeltjes. Ook op dit broodje smaakte het gewoon heerlijk, en met wat je overhoudt maak je gewoon een ander spinazierecept. Kijk hieronder hoe je dit lekkere broodje thuis maakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 broodjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 trostomaten
  • vloeibare honing
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Zelf heb ik deze broodjes gemaakt met meergranen baguettes die je in de oven af moest bakken. Erg lekker maar kies vooral de broodjes die jouw voorkeur hebben.

Bereid de broodjes indien nodig en snijd ze over de hele lengte open. Besprenkel de onderste helft ruim met olijfolie en smeer daarna in met de vloeibare honing. Als je van zoet houdt kan je dit lekker dik doen, de honing smaakt heerlijk in combinatie met de andere ingrediënten.

Snijd de trostomaten in niet al te dunne plakken en verwijder het vochtige vruchtvlees. Snijd de buffelmozzarella ook in niet al te dunne plakken. Verdeel de buffelmozzarella over de broodjes en leg hier de plakjes tomaat op. Strooi er wat versgemalen peper en zout op en verdeel de bladspinazie erover.

Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie overheen en leg de bovenste helft van het broodje erop. Klaar is je broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing. Een misschien aparte combinatie maar wel een hele lekkere.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing

Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing

Broodje met tomaat, mozzarella, bladspinazie en honing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens