Broodje pastrami met augurk en mosterd

Broodje pastrami met augurk en mosterd

Vraag me niet waarom, maar ik was al heel lang van plan een broodje pastrami te maken. Deze week is het eindelijk gebeurd en at ik een broodje pastrami met augurk en mosterd als lunch. Een heel erg makkelijk en superlekker broodje dat je zo hebt gemaakt.

Het lekkerste broodje pastrami haal je in New York bij Kat’z Delicatessen. Dit broodje pastrami is een wat makkelijker alternatief en smaakt ook super. Koop de pastrami bij een goede slager en warm deze kort voor gebruik een beetje op. Het recept voor een broodje pastrami vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 broodjes, bv. Italiaans broodje of speltbroodje
  • 100 gr. runderpastrami
  • paar augurkjes
  • 1/2 ui
  • scherpe mosterd
  • 2 el. mayonaise
  • 1/2 tl. mierikswortel, optioneel*
  • oude kaas, optioneel

* Ik bedoel hierbij een potje geschrapte mierikswortel, bv. van Kuhne.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 50 graden en doe de plakjes runderpastrami op een bord. Zet het bord in de oven en laat de runderpastrami in ongeveer vijf tot tien minuten een beetje lauw worden. Bewaar in de oven tot je de broodjes gaat beleggen.

Verwarm intussen een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de broodjes helemaal open en grill de binnenkant van de broodjes in een droge koekenpan. Beweeg de broodjes over de bodem tot je ze 'hoort schuiven', als de binnenkant een beetje knapperig is geworden haal je de broodjes uit de pan.

Smeer de onderste helft van beide broodjes in met mayonaise. Als je mierikswortel gebruikt neem je twee eetlepels mayonaise en meng je dit met een halve theelepel mierkikswortel. Smeer dit op de onderkant van de broodjes. Beleg ieder broodje met vier tot vijf dubbelgeklapte plakjes lauwwarme pastrami.

Snijd een paar augurken in dunne plakken en pel en snipper de ui. Beleg de pastrami eventueel met een plak oude kaas en leg hier de plakjes augurk op. Strooi er wat gesnipperde ui overheen en schep er mosterd naar smaak op. Dek het broodje af met de bovenkant en je broodje pastrami met augurk en mosterd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje pastrami met augurk en mosterd'
Afbeelding bij 'Broodje pastrami met augurk en mosterd'