Broodje pastrami met augurk en mosterd
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 broodjes, bv. Italiaans broodje of speltbroodje
- 100 gr. runderpastrami
- paar augurkjes
- 1/2 ui
- scherpe mosterd
- 2 el. mayonaise
- 1/2 tl. mierikswortel, optioneel*
- oude kaas, optioneel
* Ik bedoel hierbij een potje geschrapte mierikswortel, bv. van Kuhne.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 50 graden en doe de plakjes runderpastrami op een bord. Zet het bord in de oven en laat de runderpastrami in ongeveer vijf tot tien minuten een beetje lauw worden. Bewaar in de oven tot je de broodjes gaat beleggen.
Verwarm intussen een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de broodjes helemaal open en grill de binnenkant van de broodjes in een droge koekenpan. Beweeg de broodjes over de bodem tot je ze 'hoort schuiven', als de binnenkant een beetje knapperig is geworden haal je de broodjes uit de pan.
Smeer de onderste helft van beide broodjes in met mayonaise. Als je mierikswortel gebruikt neem je twee eetlepels mayonaise en meng je dit met een halve theelepel mierkikswortel. Smeer dit op de onderkant van de broodjes. Beleg ieder broodje met vier tot vijf dubbelgeklapte plakjes lauwwarme pastrami.
Snijd een paar augurken in dunne plakken en pel en snipper de ui. Beleg de pastrami eventueel met een plak oude kaas en leg hier de plakjes augurk op. Strooi er wat gesnipperde ui overheen en schep er mosterd naar smaak op. Dek het broodje af met de bovenkant en je broodje pastrami met augurk en mosterd is klaar.