Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing
Lunchgerecht
5 minuten
2 broodjes

Als ik inspiratie voor een lekker broodje nodig heb blader ik op internet regelmatig door menukaarten van restaurants. Zo zie je vaak lekkere combinaties staan waar je zelf niet altijd aan denkt. Toen ik laatst op Instagram een broodje rosbief voorbij zag komen leek me dat erg lekker om zelf te maken.

Uiteindelijk ben ik naar de supermarkt gegaan om wat rucola en Old Amsterdam te halen, de rest had ik gelukkig al in huis. Een paar minuten later zat ik te genieten van een heerlijk broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola, wat pijnboompitjes en een heerlijke dressing. Het recept op dit heerlijke broodje zelf te maken vind je hieronder.

Ik koos ervoor om het op een meergranen-triangel te maken maar een stokbroodje, ciabatta of gewoon een lekker dikke boterham zal ook vast heerlijk smaken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 meergranen-triangels (of andere broodjes)
  • 8 plakjes rosbief
  • 20 gr. rucola
  • stukje Old Amsterdam of andere lekker oude kaas
  • pijnboompitjes
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje honing
  • 3 takjes dille
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de broodjes in de lengte doormidden en smeer in met een lekkere laag boter. Meng de mayonaise, honing, mosterd en fijngehakte dille door elkaar en breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.

Beleg ieder broodje met een handje rucola en leg op ieder broodje vier plakjes rosbief, maal er wat peper en zout over. Snijd wat snippers van de kaas en verdeel dit over de rosbief. Doe hier de mosterd-dille dressing over en strooi er wat pijnboompitjes op.

Klap de broodjes dicht en genieten maar. Je ziet het, dit broodje heb je zo gemaakt en het is ook nog eens superlekker. Zeker eens proberen dus als je eens heerlijk wilt lunchen.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing
Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing
Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing
Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing
Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens