Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Als ik inspiratie voor een lekker broodje nodig heb blader ik op internet regelmatig door menukaarten van restaurants. Zo zie je vaak lekkere combinaties staan waar je zelf niet altijd aan denkt. Toen ik laatst op Instagram een broodje rosbief voorbij zag komen leek me dat erg lekker om zelf te maken.

Uiteindelijk ben ik naar de supermarkt gegaan om wat rucola en Old Amsterdam te halen, de rest had ik gelukkig al in huis. Een paar minuten later zat ik te genieten van een heerlijk broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola, wat pijnboompitjes en een heerlijke dressing. Het recept op dit heerlijke broodje zelf te maken vind je hieronder.

Ik koos ervoor om het op een meergranen-triangel te maken maar een stokbroodje, ciabatta of gewoon een lekker dikke boterham zal ook vast heerlijk smaken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 meergranen-triangels (of andere broodjes)
  • 8 plakjes rosbief
  • 20 gr. rucola
  • stukje Old Amsterdam of andere lekker oude kaas
  • pijnboompitjes
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje honing
  • 3 takjes dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de broodjes in de lengte doormidden en smeer in met een lekkere laag boter. Meng de mayonaise, honing, mosterd en fijngehakte dille door elkaar en breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.

Beleg ieder broodje met een handje rucola en leg op ieder broodje vier plakjes rosbief, maal er wat peper en zout over. Snijd wat snippers van de kaas en verdeel dit over de rosbief. Doe hier de mosterd-dille dressing over en strooi er wat pijnboompitjes op.

Klap de broodjes dicht en genieten maar. Je ziet het, dit broodje heb je zo gemaakt en het is ook nog eens superlekker. Zeker eens proberen dus als je eens heerlijk wilt lunchen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Broodje rosbief met Old Amsterdam, rucola en dille-mosterd dressing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens