Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella
Lunchgerecht
5 minuten
2 broodjes

Insalata caprese is een eenvoudige ‘salade’ van tomaat, mozzarella en basilicum. Een heerlijke combinatie die het ook op een broodje goed doet. Zo is een van mijn favoriete lunches een ciabatta caprese met groene pesto, tomaat en mozzarella. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.

Ik maak dit broodje met enige regelmaat, en dat is niet voor niets. Je hebt het namelijk binnen vijf minuten op tafel staan en het smaakt eigenlijk altijd. Waarschijnlijk ken je dit lekkere broodje al lang, en zoniet dan wordt het de hoogste tijd dat je deze ciabatta caprese zelf eens maakt. Het recept vind je hier, buon appetito.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabattas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • verse basilicum
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast even voor, heb je deze niet dan verwarm je de oven vast voor op 220 graden.

Snijd de ciabatta's open en smeer de onderste helft in met groene pesto. Snij de tomaat in dunne plakjes en de mozzarella in wat dikkere plakken. Beleg je ciabatta met de mozzarella en de tomaat en doe hier wat verse blaadjes basilicum over. Even bestrooien met wat peper en zout en daarna sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie over.

Leg de bovenste helft erop en verwarm de broodjes in je contactgrill of oven tot de mozzarella is gesmolten. Je ziet het, binnen een paar minuten heb je een heerlijke zomerse lunch op tafel staan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella
Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella
Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens