Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Insalata caprese is een eenvoudige ‘salade’ van tomaat, mozzarella en basilicum. Een heerlijke combinatie die het ook op een broodje goed doet. Zo is een van mijn favoriete lunches een ciabatta caprese met groene pesto, tomaat en mozzarella. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.

Ik maak dit broodje met enige regelmaat, en dat is niet voor niets. Je hebt het namelijk binnen vijf minuten op tafel staan en het smaakt eigenlijk altijd. Waarschijnlijk ken je dit lekkere broodje al lang, en zoniet dan wordt het de hoogste tijd dat je deze ciabatta caprese zelf eens maakt. Het recept vind je hier, buon appetito.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 ciabattas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • verse basilicum
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast even voor, heb je deze niet dan verwarm je de oven vast voor op 220 graden.

Snijd de ciabatta's open en smeer de onderste helft in met groene pesto. Snij de tomaat in dunne plakjes en de mozzarella in wat dikkere plakken. Beleg je ciabatta met de mozzarella en de tomaat en doe hier wat verse blaadjes basilicum over. Even bestrooien met wat peper en zout en daarna sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie over.

Leg de bovenste helft erop en verwarm de broodjes in je contactgrill of oven tot de mozzarella is gesmolten. Je ziet het, binnen een paar minuten heb je een heerlijke zomerse lunch op tafel staan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella'
Afbeelding bij 'Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella'
Afbeelding bij 'Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella'