Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Insalata caprese is een eenvoudige ‘salade’ van tomaat, mozzarella en basilicum. Een heerlijke combinatie die het ook op een broodje goed doet. Zo is een van mijn favoriete lunches een ciabatta caprese met groene pesto, tomaat en mozzarella. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.

Ik maak dit broodje met enige regelmaat, en dat is niet voor niets. Je hebt het namelijk binnen vijf minuten op tafel staan en het smaakt eigenlijk altijd. Waarschijnlijk ken je dit lekkere broodje al lang, en zoniet dan wordt het de hoogste tijd dat je deze ciabatta caprese zelf eens maakt. Het recept vind je hier, buon appetito.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabattas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • verse basilicum
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast even voor, heb je deze niet dan verwarm je de oven vast voor op 220 graden.

Snijd de ciabatta's open en smeer de onderste helft in met groene pesto. Snij de tomaat in dunne plakjes en de mozzarella in wat dikkere plakken. Beleg je ciabatta met de mozzarella en de tomaat en doe hier wat verse blaadjes basilicum over. Even bestrooien met wat peper en zout en daarna sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie over.

Leg de bovenste helft erop en verwarm de broodjes in je contactgrill of oven tot de mozzarella is gesmolten. Je ziet het, binnen een paar minuten heb je een heerlijke zomerse lunch op tafel staan.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens