Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui

Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui

Ik haal altijd een courgette en een aubergine door elkaar, ze lijken totaal niet op elkaar maar op de een of andere manier wil mijn hoofd maar niet onthouden welke groente nou hoe heet. Altijd leuk als ik op pad wordt gestuurd voor een van de twee want het is altijd maar afwachten welke ik mee naar huis neem. Het gaat de laatste tijd trouwens steeds vaker goed ;)

Voor dit heerlijke broodje heb je een aubergine nodig, de paarsachtige groente zoals ik het tegenwoordig probeer te onthouden. Lekker gegrild en daarna op een vers broodje uit de oven met nog wat andere lekkere dingetjes erop. Paar minuutjes werk maar oh wat lekker.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 ciabatta's of andere broodjes uit de oven
  • teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • ijsbergsla of een andere knapperige sla
  • mayonaise

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de ciabatta's in de oven zoals aangegeven. Verwarm een grillpan zodat deze goed heet wordt.

Maak de aubergine even goed schoon en snijd deze daarna in lange dunne plakken, niet schillen maar gewoon de schil even schoonpoetsen. Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en grill beide kanten op de grillplan. Je ziet snel genoeg wanneer ze klaar zijn, dit duurt niet lang.

Snijd de ui in halve ringen en bak ook deze even in de grillpan, net zolang tot ze een beetje glazig worden. Snijd de ciabatta's open en besmeer de onderste helft lekker royaal met mayonaise, snijd een teentje knoflook fijn en strooi dit over de mayonaise. Laat de aubergine en ui even afkoelen.

Beleg de ciabatta nu met sla, daarop de gebakken ringetjes ui, daarop dikke plakken tomaat en bovenop leg je een of twee plakken gegrilde aubergine. Nog even wat peper en zout en een paar druppeltjes olijfolie en smullen maar.

Warme versie

Ook lekker is het om het belegde broodje nog even te bestrooien met geraspte belegen kaas, of nog lekkerder met geraspte Parmezaanse kaas. Je bereidt deze net als hierboven maar hoeft nu de aubergine en ui niet af te laten koelen. Nadat je de broodjes hebt belegd en bestrooid met kaas leg je de broodjes nog een minuutje in de oven of tussen de contactgrill, heerlijk als lunch.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui'