Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui

Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Ik haal altijd een courgette en een aubergine door elkaar, ze lijken totaal niet op elkaar maar op de een of andere manier wil mijn hoofd maar niet onthouden welke groente nou hoe heet. Altijd leuk als ik op pad wordt gestuurd voor een van de twee want het is altijd maar afwachten welke ik mee naar huis neem. Het gaat de laatste tijd trouwens steeds vaker goed ;)

Voor dit heerlijke broodje heb je een aubergine nodig, de paarsachtige groente zoals ik het tegenwoordig probeer te onthouden. Lekker gegrild en daarna op een vers broodje uit de oven met nog wat andere lekkere dingetjes erop. Paar minuutjes werk maar oh wat lekker.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's of andere broodjes uit de oven
  • teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • ijsbergsla of een andere knapperige sla
  • mayonaise

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de ciabatta's in de oven zoals aangegeven. Verwarm een grillpan zodat deze goed heet wordt.

Maak de aubergine even goed schoon en snijd deze daarna in lange dunne plakken, niet schillen maar gewoon de schil even schoonpoetsen. Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en grill beide kanten op de grillplan. Je ziet snel genoeg wanneer ze klaar zijn, dit duurt niet lang.

Snijd de ui in halve ringen en bak ook deze even in de grillpan, net zolang tot ze een beetje glazig worden. Snijd de ciabatta's open en besmeer de onderste helft lekker royaal met mayonaise, snijd een teentje knoflook fijn en strooi dit over de mayonaise. Laat de aubergine en ui even afkoelen.

Beleg de ciabatta nu met sla, daarop de gebakken ringetjes ui, daarop dikke plakken tomaat en bovenop leg je een of twee plakken gegrilde aubergine. Nog even wat peper en zout en een paar druppeltjes olijfolie en smullen maar.

Warme versie

Ook lekker is het om het belegde broodje nog even te bestrooien met geraspte belegen kaas, of nog lekkerder met geraspte Parmezaanse kaas. Je bereidt deze net als hierboven maar hoeft nu de aubergine en ui niet af te laten koelen. Nadat je de broodjes hebt belegd en bestrooid met kaas leg je de broodjes nog een minuutje in de oven of tussen de contactgrill, heerlijk als lunch.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Ciabatta met gegrilde aubergine, tomaat en gebakken ui

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens