Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 1 flinke ribeye, min. 300 gr.
- 2 ciabatta's, afbak
- 50 gr. rucola
- 4 el. mayonaise
- truffelolie, naar smaak
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 35 gr. pijnboompitjes
- peper en zout
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Haal de ribeye ongeveer een half uur vantevoren uit de koelkast en laat deze afgedekt op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en bak hier de ciabatta's in ongeveer zes minuten in af.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur zodat deze loeiheet wordt. Dep de ribeye droog met een keukenpapiertje en strooi er aan beide kanten wat peper en zout overheen. Druppel er een beetje olijfolie over en smeer de ribeye steak er aan beide kanten mee in.
Bak de ribeye op hoog vuur in ongeveer twee minuten aan zodat de buitenkant mooi dicht is geschroeid, keer tussendoor één keer om. Zet het uit en bak de ribeye nogmaals één minuut aan beide kanten. Leg op een bordje om een beetje af te laten koelen. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken, laat afkoelen op een schoteltje.
Meng in een kommetje de mayonaise en de truffelolie met een beetje peper. Snijd de ciabatta's in de lengte helemaal open en leg op ieder bord de twee helften. Verdeel wat rucola over beide helften en verdeel hier de truffelmayonaise over. Snijd de ribeyesteak met een scherp vleesmes in dunne plakjes en verdeel deze over de beide helften. Strooi hier wat grof zeezout overheen.
Snijd vervolgens de tomaten in plakjes en verwijder het vochtige deel met de zaadjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat en komkommer over de broodjes en kruid met nog wat peper. Strooi er tenslotte de pijnboompitjes over en geniet van je ciabatta met ribeye, rucola en truffelmayonaise.