Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffel­mayonaise

Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise
Lunchgerecht
20 minuten
2 personen

Laatst verraste mijn vriendin me met een flinke ribeye steak. Een heerlijk stukje vlees dat van de rib van een rund komt. Ik maakte er een superlekkere ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise mee. Een van de betere lunches die ik me kan bedenken.

De ribeye grilde ik kort in de grillpan met niet meer dan wat olijfolie, peper en zout. De flinterdunne plakjes die ik er van sneed smolten bijna op je tong. Wil je dit lekkere broodje ribeyesteak met truffelmayonaise zelf ook eens proberen dan vind je hieronder het heerlijke recept. Je hebt dit broodje ribeye trouwens zo op tafel staan, echt eens proberen dus.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 flinke ribeye, min. 300 gr.
  • 2 ciabatta's, afbak
  • 50 gr. rucola
  • 4 el. mayonaise
  • truffelolie, naar smaak
  • 2 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de ribeye ongeveer een half uur vantevoren uit de koelkast en laat deze afgedekt op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en bak hier de ciabatta's in ongeveer zes minuten in af.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur zodat deze loeiheet wordt. Dep de ribeye droog met een keukenpapiertje en strooi er aan beide kanten wat peper en zout overheen. Druppel er een beetje olijfolie over en smeer de ribeye steak er aan beide kanten mee in.

Bak de ribeye op hoog vuur in ongeveer twee minuten aan zodat de buitenkant mooi dicht is geschroeid, keer tussendoor één keer om. Zet het uit en bak de ribeye nogmaals één minuut aan beide kanten. Leg op een bordje om een beetje af te laten koelen. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken, laat afkoelen op een schoteltje.

Meng in een kommetje de mayonaise en de truffelolie met een beetje peper. Snijd de ciabatta's in de lengte helemaal open en leg op ieder bord de twee helften. Verdeel wat rucola over beide helften en verdeel hier de truffelmayonaise over. Snijd de ribeyesteak met een scherp vleesmes in dunne plakjes en verdeel deze over de beide helften. Strooi hier wat grof zeezout overheen.

Snijd vervolgens de tomaten in plakjes en verwijder het vochtige deel met de zaadjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat en komkommer over de broodjes en kruid met nog wat peper. Strooi er tenslotte de pijnboompitjes over en geniet van je ciabatta met ribeye, rucola en truffelmayonaise.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise
Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise
Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise
Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens