De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 4 boterhammen
- 100 gr. jonge kaas, geraspt
- 100 gr. oude kaas, geraspt
- roomboter
- eventueel wat tomatenketchup
Bereidingswijze
Zet vast een koekenpan of grillpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Rasp de kaas boven een kommetje en hussel goed door elkaar. Ik rasp gewoon direct van een blok kaas af, daarna haal je er met de gewone kaasschaaf een dikke plak af en je kaas is weer 'normaal'.
Smeer twee boterhammen aan één kant in met roomboter en leg deze met de besmeerde zijde naar beneden in de pan. Verdeel de geraspte kaas over beide boterhammen, zorg dat er niet teveel naast valt. Smeer nu de overgebleven boterhammen aan één zijde in met boter en leg deze op de geraspte kaas. Zorg dat de besmeerde zijde aan de bovenkant zit.
Grillen in de pan
Grill de tosti's nu één tot twee minuten in de koekenpan tot de onderkant krokant wordt en de kaas begint te smelten. Draai beide tosti's nu om en bak de andere zijde ook nog één tot twee minuten. Het makkelijkst werkt dit met een vleestang, en je kan de tosti's gerust een beetje aandrukken.
Als beide kanten lekker krokant en bruin zijn en de kaas volledig is gesmolten zijn je tosti's klaar. Heerlijk om in een beetje ketchup te dopen of om gewoon zo op te eten.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 595 kcal.
- Vetten 38 gr.
- Waarvan verzadigd 24 gr.
- Koolhydraten 28 gr.
- Waarvan suikers 1 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 31 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.