De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo
Lunchgerecht
10 minuten
2 personen

Ik ben een groot liefhebber van tosti’s. Je hebt ze zo gemaakt en zo heb je toch snel iets lekkers binnen. Ik dacht dat ik lekkere tosti’s kon maken. Maar sinds ik er een boekje over heb is er een wereld voor me open gegaan. Voor mij dus geen tosti’s uit een tosti-ijzer meer. Voortaan maak ik deze superlekkere tosti’s uit de pan.

Het geheim van een goede tosti zit hem erin dat je de kaas eerst raspt. Zo smelt deze veel beter en je kan bovendien lekker veel meer kaas op je tosti doen. Echt verantwoord zal het vast niet zijn maar lekker is het wel. Hier vind je het basisrecept voor tosti uit de pan. Binnenkort kan je nog veel meer heerlijke tosti recepten op Kookidee verwachten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 100 gr. jonge kaas, geraspt
  • 100 gr. oude kaas, geraspt
  • roomboter
  • eventueel wat tomatenketchup

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan of grillpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Rasp de kaas boven een kommetje en hussel goed door elkaar. Ik rasp gewoon direct van een blok kaas af, daarna haal je er met de gewone kaasschaaf een dikke plak af en je kaas is weer 'normaal'.

Smeer twee boterhammen aan één kant in met roomboter en leg deze met de besmeerde zijde naar beneden in de pan. Verdeel de geraspte kaas over beide boterhammen, zorg dat er niet teveel naast valt. Smeer nu de overgebleven boterhammen aan één zijde in met boter en leg deze op de geraspte kaas. Zorg dat de besmeerde zijde aan de bovenkant zit.

Grillen in de pan

Grill de tosti's nu één tot twee minuten in de koekenpan tot de onderkant krokant wordt en de kaas begint te smelten. Draai beide tosti's nu om en bak de andere zijde ook nog één tot twee minuten. Het makkelijkst werkt dit met een vleestang, en je kan de tosti's gerust een beetje aandrukken.

Als beide kanten lekker krokant en bruin zijn en de kaas volledig is gesmolten zijn je tosti's klaar. Heerlijk om in een beetje ketchup te dopen of om gewoon zo op te eten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo
De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo
De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 595 kcal.
  • Vetten 38 gr.
  • Waarvan verzadigd 24 gr.
  • Koolhydraten 28 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens