De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

Ik ben een groot liefhebber van tosti’s, je hebt ze zo gemaakt en zo heb je toch snel iets lekkers binnen. Ik dacht dat ik lekkere tosti’s kon maken maar sinds ik er een boekje over heb is er een wereld voor me open gegaan. Voor mij dus geen tosti’s uit een tosti-ijzer meer maar voortaan superlekkere tosti’s uit de pan.

Het geheim van een goede tosti zit hem erin dat je de kaas eerst raspt. Zo smelt deze veel beter en je kan bovendien lekker veel meer kaas op je tosti doen. Echt verantwoord zal het vast niet zijn maar lekker is het wel. Hier vind je het basisrecept voor tosti uit de pan, maar binnenkort kan je veel meer tosti’s op Kookidee verwachten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • 150 gr. oude kaas, geraspt
  • roomboter
  • eventueel wat tomatenketchup

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Rasp de kaas boven een kommetje en hussel goed door elkaar. Ik rasp gewoon direct van een blok kaas af, daarna haal je er met de gewone kaasschaaf een dikke plak af en je kaas is weer 'normaal'.

Smeer twee boterhammen aan één kant in met roomboter en leg deze met de besmeerde zijde naar beneden in de koekenpan. Verdeel de geraspte kaas over beide boterhammen, zorg dat er niet teveel naast valt. Smeer nu de overgebleven boterhammen aan één zijde in met boter en leg deze op de geraspte kaas. Zorg dat de besmeerde zijde aan de bovenkant zit.

Grill de tosti's nu één tot twee minuten in de koekenpan tot de onderkant krokant wordt en de kaas begint te smelten. Draai beide tosti's nu om en bak de andere zijde ook nog één tot twee minuten. Het makkelijkst werkt dit met een vleestang, en je kan de tosti's gerust een beetje aandrukken.

Als beide kanten lekker krokant en bruin zijn en de kaas volledig is gesmolten zijn je tosti's klaar. Heerlijk om in een beetje ketchup te dopen of om gewoon zo op te eten.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

De allerlekkerste tosti uit de pan maak je zo

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens