Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Een van de eerste dingen die ik eet als ik in Duitsland ben is een broodje braadworst. De lekkerste variant is misschien wel de Drei im Weggla. Dit is een heerlijk broodje met braadworst, zuurkool, appel en mosterd dat makkelijk zelf is te maken.

De naam Drei im Weggla komt van de drie worstjes die erin zitten. Weggla is een Nürnberger uitdrukking voor broodje. Letterlijk betekend Drei im Weggla dus ‘drie in een broodje’. Het is een echte Nürnbergse specialiteit waar eigenlijk ook Nürnberger braadworstjes in moeten. Deze Nürnbergse braadworstjes zijn heel af en toe bij de Lidl te koop, in Duitsland vind je ze o.a. bij de Rewe. Kan je ze niet vinden kies dan gewoon voor andere braadworstjes of bijvoorbeeld chipolataworstjes. Je Drei im Weggla zal er niet minder door smaken, dat kan ik je uit eigen ervaring zeggen.

Je kan deze lekkere broodjes braadworst met zuurkool, appel en mosterd zowel voor de lunch als ‘s avonds eten. Serveer er in dat laatste geval bijvoorbeeld een lekker soepje bij of maak gewoon een dubbele portie. Het makkelijke recept vind je hieronder, ik vond het origineel op de website van Rewe.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

 • 4 harde witte broodjes, bv. Kaiserbroodjes
 • 12 Nürnberger braadworstjes*
 • 300 gr. zuurkool
 • 1 ui
 • 1 appel
 • 3 zwarte peperkorrels
 • 3 jeneverbessen
 • 1 laurierblad
 • 4 el. middel scherpe mosterd
 • 3 el. olijfolie
 • snufje suiker

* Als je geen Nürnberger braadworstjes kan vinden kan je ook een andere braadworst of bijvoorbeeld chiploataworstjes nemen. Kies bij gewone braadworst voor één worst per broodje, bij chipolataworstjes voor anderhalf worstje per broodje.

Bereidingswijze

Als je afbakbroodjes gebruikt verwarm je de oven vast voor. Verhit een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden.

Pel de ui en snipper deze goed fijn. Schil de appel en snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de ui goudbruin. Voeg de zuurkool en appel toe met de zwarte peperkorrels, de jeneverbessen en het laurierblad. Laat 30 minuten opstaan en voeg een klein beetje water toe, zorg dat de zuurkool net vochtig blijft en niet aanbakt.

Als de zuurkool 15 minuten opstaat smeer je de grillpan heel dun in met wat olie. Bak de braadworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Keer de worstjes regelmatig om en laat ze goed gaar worden. Eventueel kan dit ook in een koekenpan of bijvoorbeeld op de barbecue.

Zorgd dat je de broodjes klaar hebt liggen, snijd deze net niet helemaal open. Vis de peperkorrels, jeneverbessen en het laurierblad uit de hapjespan. Voeg een snufje suiker toe en schep door elkaar. Verdeel de zuurkool met appel over de vier broodjes, leg op ieder broodje drie worstjes.

Doe op ieder broodje nog één eetlepel mosterd. Een middelscherpe mosterd smaakt het lekkerst op deze broodjes. Je Drei im Weggla is klaar om opgegeten te worden, bijvoorbeeld met een lekker glas Duits bier.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens