Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
35 minuten
4 broodjes

Een van de eerste dingen die ik eet als ik in Duitsland ben is een broodje braadworst. De lekkerste variant is misschien wel de Drei im Weggla. Dit is een heerlijk broodje met braadworst, zuurkool, appel en mosterd dat makkelijk zelf is te maken.

De naam Drei im Weggla komt van de drie worstjes die erin zitten. Weggla is een Nürnberger uitdrukking voor broodje. Letterlijk betekend Drei im Weggla dus ‘drie in een broodje’. Het is een echte Nürnbergse specialiteit waar eigenlijk ook Nürnberger braadworstjes in moeten. Deze Nürnbergse braadworstjes zijn heel af en toe bij de Lidl te koop, in Duitsland vind je ze o.a. bij de Rewe. Kan je ze niet vinden kies dan gewoon voor andere braadworstjes of bijvoorbeeld chipolataworstjes. Je Drei im Weggla zal er niet minder door smaken, dat kan ik je uit eigen ervaring zeggen.

Je kan deze lekkere broodjes braadworst met zuurkool, appel en mosterd zowel voor de lunch als ‘s avonds eten. Serveer er in dat laatste geval bijvoorbeeld een lekker soepje bij of maak gewoon een dubbele portie. Het makkelijke recept vind je hieronder, ik vond het origineel op de website van Rewe.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 harde witte broodjes, bv. Kaiserbroodjes
  • 12 Nürnberger braadworstjes*
  • 300 gr. zuurkool
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 3 zwarte peperkorrels
  • 3 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 4 el. middel scherpe mosterd
  • 3 el. olijfolie
  • snufje suiker

* Als je geen Nürnberger braadworstjes kan vinden kan je ook een andere braadworst of bijvoorbeeld chiploataworstjes nemen. Kies bij gewone braadworst voor één worst per broodje, bij chipolataworstjes voor anderhalf worstje per broodje.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je afbakbroodjes gebruikt verwarm je de oven vast voor. Verhit een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden.

Pel de ui en snipper deze goed fijn. Schil de appel en snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de ui goudbruin. Voeg de zuurkool en appel toe met de zwarte peperkorrels, de jeneverbessen en het laurierblad. Laat 30 minuten opstaan en voeg een klein beetje water toe, zorg dat de zuurkool net vochtig blijft en niet aanbakt.

Als de zuurkool 15 minuten opstaat smeer je de grillpan heel dun in met wat olie. Bak de braadworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Keer de worstjes regelmatig om en laat ze goed gaar worden. Eventueel kan dit ook in een koekenpan of bijvoorbeeld op de barbecue.

Zorgd dat je de broodjes klaar hebt liggen, snijd deze net niet helemaal open. Vis de peperkorrels, jeneverbessen en het laurierblad uit de hapjespan. Voeg een snufje suiker toe en schep door elkaar. Verdeel de zuurkool met appel over de vier broodjes, leg op ieder broodje drie worstjes.

Doe op ieder broodje nog één eetlepel mosterd. Een middelscherpe mosterd smaakt het lekkerst op deze broodjes. Je Drei im Weggla is klaar om opgegeten te worden, bijvoorbeeld met een lekker glas Duits bier.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd
Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd
Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd
Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens