Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd

Een van de eerste dingen die ik eet als ik in Duitsland ben is een broodje braadworst. De lekkerste variant is misschien wel de Drei im Weggla. Dit is een heerlijk broodje met braadworst, zuurkool, appel en mosterd dat makkelijk zelf is te maken.

De naam Drei im Weggla komt van de drie worstjes die erin zitten. Weggla is een Nürnberger uitdrukking voor broodje. Letterlijk betekend Drei im Weggla dus ‘drie in een broodje’. Het is een echte Nürnbergse specialiteit waar eigenlijk ook Nürnberger braadworstjes in moeten. Deze Nürnbergse braadworstjes zijn heel af en toe bij de Lidl te koop, in Duitsland vind je ze o.a. bij de Rewe. Kan je ze niet vinden kies dan gewoon voor andere braadworstjes of bijvoorbeeld chipolataworstjes. Je Drei im Weggla zal er niet minder door smaken, dat kan ik je uit eigen ervaring zeggen.

Je kan deze lekkere broodjes braadworst met zuurkool, appel en mosterd zowel voor de lunch als ‘s avonds eten. Serveer er in dat laatste geval bijvoorbeeld een lekker soepje bij of maak gewoon een dubbele portie. Het makkelijke recept vind je hieronder, ik vond het origineel op de website van Rewe.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

 • 4 harde witte broodjes, bv. Kaiserbroodjes
 • 12 Nürnberger braadworstjes*
 • 300 gr. zuurkool
 • 1 ui
 • 1 appel
 • 3 zwarte peperkorrels
 • 3 jeneverbessen
 • 1 laurierblad
 • 4 el. middel scherpe mosterd
 • 3 el. olijfolie
 • snufje suiker

* Als je geen Nürnberger braadworstjes kan vinden kan je ook een andere braadworst of bijvoorbeeld chiploataworstjes nemen. Kies bij gewone braadworst voor één worst per broodje, bij chipolataworstjes voor anderhalf worstje per broodje.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je afbakbroodjes gebruikt verwarm je de oven vast voor. Verhit een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden.

Pel de ui en snipper deze goed fijn. Schil de appel en snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de ui goudbruin. Voeg de zuurkool en appel toe met de zwarte peperkorrels, de jeneverbessen en het laurierblad. Laat 30 minuten opstaan en voeg een klein beetje water toe, zorg dat de zuurkool net vochtig blijft en niet aanbakt.

Als de zuurkool 15 minuten opstaat smeer je de grillpan heel dun in met wat olie. Bak de braadworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Keer de worstjes regelmatig om en laat ze goed gaar worden. Eventueel kan dit ook in een koekenpan of bijvoorbeeld op de barbecue.

Zorgd dat je de broodjes klaar hebt liggen, snijd deze net niet helemaal open. Vis de peperkorrels, jeneverbessen en het laurierblad uit de hapjespan. Voeg een snufje suiker toe en schep door elkaar. Verdeel de zuurkool met appel over de vier broodjes, leg op ieder broodje drie worstjes.

Doe op ieder broodje nog één eetlepel mosterd. Een middelscherpe mosterd smaakt het lekkerst op deze broodjes. Je Drei im Weggla is klaar om opgegeten te worden, bijvoorbeeld met een lekker glas Duits bier.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd'
Afbeelding bij 'Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd'
Afbeelding bij 'Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd'
Afbeelding bij 'Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd'