Drei im Weggla: broodje braadworst met zuurkool, appel en mosterd
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 harde witte broodjes, bv. Kaiserbroodjes
- 12 Nürnberger braadworstjes*
- 300 gr. zuurkool
- 1 ui
- 1 appel
- 3 zwarte peperkorrels
- 3 jeneverbessen
- 1 laurierblad
- 4 el. middel scherpe mosterd
- 3 el. olijfolie
- snufje suiker
* Als je geen Nürnberger braadworstjes kan vinden kan je ook een andere braadworst of bijvoorbeeld chiploataworstjes nemen. Kies bij gewone braadworst voor één worst per broodje, bij chipolataworstjes voor anderhalf worstje per broodje.
Bereidingswijze
Als je afbakbroodjes gebruikt verwarm je de oven vast voor. Verhit een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden.
Pel de ui en snipper deze goed fijn. Schil de appel en snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de ui goudbruin. Voeg de zuurkool en appel toe met de zwarte peperkorrels, de jeneverbessen en het laurierblad. Laat 30 minuten opstaan en voeg een klein beetje water toe, zorg dat de zuurkool net vochtig blijft en niet aanbakt.
Als de zuurkool 15 minuten opstaat smeer je de grillpan heel dun in met wat olie. Bak de braadworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Keer de worstjes regelmatig om en laat ze goed gaar worden. Eventueel kan dit ook in een koekenpan of bijvoorbeeld op de barbecue.
Zorgd dat je de broodjes klaar hebt liggen, snijd deze net niet helemaal open. Vis de peperkorrels, jeneverbessen en het laurierblad uit de hapjespan. Voeg een snufje suiker toe en schep door elkaar. Verdeel de zuurkool met appel over de vier broodjes, leg op ieder broodje drie worstjes.
Doe op ieder broodje nog één eetlepel mosterd. Een middelscherpe mosterd smaakt het lekkerst op deze broodjes. Je Drei im Weggla is klaar om opgegeten te worden, bijvoorbeeld met een lekker glas Duits bier.