Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola

Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Van de week maakte ik deze driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola. De avond ervoor had ik namelijk allerlei verschillende pizza’s gemaakt. En dan houd je natuurlijk wel eens wat over. Omdat ik toch moest lunchen maakte ik er deze tosti mee. En die gaat zeker vaker op tafel komen.

Ik maakte de tosti in de contactgrill. Hij is namelijk redelijk hoog waardoor deze niet in een gewoon tosti-ijzer kan. Maar als je een grillpan hebt kan je die ook gebruiken. Dan keer je de tosti halverwege gewoon even. Waarschijnlijk lukt het ook prima in de oven, al heb ik dat niet geprobeerd. Ik zou hem dan zo’n vijf tot acht minuten op 180 graden doen en even goed in de gaten houden.

Lijkt deze lekkere Italiaanse tosti je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Heerlijk bij de lunch, of eventueel ‘s avonds met een kom lekkere soep. Hier vind je nog veel meer tosti recepten voor als je toch liever wat anders maakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 3 boterhammen
  • 4 plakken salami
  • 4 plakjes chorizo
  • paar cherrytomaatjes
  • 2 grote plakken (jonge) kaas
  • zoetzure rauwkost, Kuhne
  • beetje rucola
  • roomboter

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor. Gebruik je de grillpan zet deze dan vast op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Beleg een boterham met de salami. Snijd een paar cherrytomaatjes in plakjes en verdeel over de boterham. Leg hier een grote plak kaas op en een klein handje rucola. Leg er nu de volgende boterham op.

Deze beleg je met de chorizo waar je de tweede plak kaas op legt. Schep hier wat van de zoetzure rauwkost op en weer wat rucola. Leg er vervolgens de derde boterham op. Draai de tosti om en smeer aan één kant in met wat boter. Leg de tosti met de beboterde kant onder op de contactgrill of grillpan. Smeer nu de bovenzijde in met boter.

Klap nu de contactgrill dicht en bak de tosti een paar minuten. Als het brood mooi krokant is en de kaas is gesmolten is je Italiaanse tosti klaar. Gebruik je de grillpan dan draai je de tosti na een paar minuten om.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola
Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola
Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola
Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola
Driedubbele Italiaanse tosti met salami, chorizo, rauwkost en rucola

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 727 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 18 gr.
  • Koolhydraten 46 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 35 gr.
  • Zout 5 gr.
  • Natrium 2000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens