Een croque monsieur, met een croissant

Recept
Ingrediënten (2 broodjes)
- 2 afbakcroissant voor in de oven
- 2 grote plakken beenham
- paar plakjes kaas
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je contactgrill of oven vast voor en haal de croissants uit de verpakking. Snijd de croissants in de lengte doormidden en leg hier een grote plak ham op. Snijd de kaas in reepjes en leg deze in het midden van de plak ham zodat je aan de zijkanten wat ruimte overhoud.
Vouw de buitenkant van de ham over de kaas naar binnen en bestrooi met wat versgemalen peper. Doe de bovenkant van de croissant erop en leg een paar minuten op je grill of in de oven.
Door de ham om de kaas dicht te klappen loopt de gesmolten kaas niet uit je croissantje, en dat scheelt dus weer wat schoonmaakwerk. Varieer trouwens naar hartenlust met andere soorten vlees, kaas en andere ingrediënten. Met zo'n panini van een croissantje kan je echt alle kanten op.
Recepten in je mail
Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.
Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


