Een croque monsieur, met een croissant

Een croque monsieur, met een croissant

Zoals je al eerder op mijn website hebt gezien hoeft iets lekkers maken soms geen enkele moeite te kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze croque monsieur, die in plaats van met een boterham gewoon met een simpel croissantje is gemaakt. Hoe eenvoudig kan het soms zijn he.

De credits van dit simpele lunchgerechtje gaan trouwens naar Sint John in Middelburg, daar at ik ooit een panini die van een croissant was gemaakt. Zij maakten deze Franse panini met spek, brie en honing. Ik koos voor de gewone variant met een lekkere plak beenham en heerlijke jonge kaas.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 afbakcroissant voor in de oven
  • 2 grote plakken beenham
  • paar plakjes kaas
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill of oven vast voor en haal de croissants uit de verpakking. Snijd de croissants in de lengte doormidden en leg hier een grote plak ham op. Snijd de kaas in reepjes en leg deze in het midden van de plak ham zodat je aan de zijkanten wat ruimte overhoud.

Vouw de buitenkant van de ham over de kaas naar binnen en bestrooi met wat versgemalen peper. Doe de bovenkant van de croissant erop en leg een paar minuten op je grill of in de oven.

Door de ham om de kaas dicht te klappen loopt de gesmolten kaas niet uit je croissantje, en dat scheelt dus weer wat schoonmaakwerk. Varieer trouwens naar hartenlust met andere soorten vlees, kaas en andere ingrediënten. Met zo'n panini van een croissantje kan je echt alle kanten op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een croque monsieur, met een croissant'
Afbeelding bij 'Een croque monsieur, met een croissant'
Afbeelding bij 'Een croque monsieur, met een croissant'