Een croque monsieur, met een croissant

Een croque monsieur, met een croissant

Zoals je al eerder op mijn website hebt gezien hoeft iets lekkers maken soms geen enkele moeite te kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze croque monsieur, die in plaats van met een boterham gewoon met een simpel croissantje is gemaakt. Hoe eenvoudig kan het soms zijn he.

De credits van dit simpele lunchgerechtje gaan trouwens naar Sint John in Middelburg, daar at ik ooit een panini die van een croissant was gemaakt. Zij maakten deze Franse panini met spek, brie en honing. Ik koos voor de gewone variant met een lekkere plak beenham en heerlijke jonge kaas.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 afbakcroissant voor in de oven
  • 2 grote plakken beenham
  • paar plakjes kaas
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill of oven vast voor en haal de croissants uit de verpakking. Snijd de croissants in de lengte doormidden en leg hier een grote plak ham op. Snijd de kaas in reepjes en leg deze in het midden van de plak ham zodat je aan de zijkanten wat ruimte overhoud.

Vouw de buitenkant van de ham over de kaas naar binnen en bestrooi met wat versgemalen peper. Doe de bovenkant van de croissant erop en leg een paar minuten op je grill of in de oven.

Door de ham om de kaas dicht te klappen loopt de gesmolten kaas niet uit je croissantje, en dat scheelt dus weer wat schoonmaakwerk. Varieer trouwens naar hartenlust met andere soorten vlees, kaas en andere ingrediënten. Met zo'n panini van een croissantje kan je echt alle kanten op.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een croque monsieur, met een croissant

Een croque monsieur, met een croissant

Een croque monsieur, met een croissant

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens