Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven

Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven
Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Warme stokbroodjes en ciabattas, ik betrap mezelf erop dat ik die met enige regelmaat uit de oven tover. Een beetje variëren met verschillende soorten vlees, groente en kaas en smullen maar. Deze broodjes zijn zo bereid en maken van iedere lunch een klein feestje.

Vandaag deel ik graag mijn favoriete Italiaanse broodje uit eigen oven met je, deze keer op een half stokbroodje maar gebruik lekker wat je op dit moment in je keukenkastje hebt liggen. Zo gepiept maar oh wat lekker!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • half ovenstokbroodje
  • rode pesto
  • 1 ui
  • zongedroogde tomaatjes
  • plakjes salami
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra ingrediënten

  • rode paprika
  • mais
  • Italiaanse kruiden
  • Rucola of basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en verwarm de helft van een ovenstokbroodje maar trek 2 minuten van de oventijd af.

Snijd het warme broodje over de hele lengte doormidden en besmeer beide binnenkanten met rode pesto. Snij een ui in ringen en beleg beide helften met een laagje uienringen. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een stukje keukenpapier en snij in lange reepjes. Beleg beide broodjes nu met plakken salami en leg daar bovenop de reepjes zongedroogde tomaat.

Rasp wat Parmezaanse kaas (of andere kaas) over de broodjes en besprenkel met olijfolie, voeg naar smaak wat peper en zout toe en leg beide broodjes nog 2 minuten in de oven. Eventueel kan je er nog rode paprika, mais en Italiaanse kruiden bijdoen voordat je de broodjes in de oven legt.

Zodra de broodjes klaar zijn strooi je er nog wat fijngesneden basilicum of wat blaadjes rucola overheen, eventueel nog met een scheutje olijfolie. Ga er even lekker voor zitten en geniet van deze heerlijke Italiaanse broodjes uit eigen oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens