![Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven](https://kookidee.nl/wp-content/uploads/2015/07/een-heerlijk-italiaans-broodje-uit-eigen-oven.jpg)
Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven
Recept
Ingrediënten
per persoon
- half ovenstokbroodje
- rode pesto
- 1 ui
- zongedroogde tomaatjes
- plakjes salami
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Extra ingrediënten
- rode paprika
- mais
- Italiaanse kruiden
- Rucola of basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden en verwarm de helft van een ovenstokbroodje maar trek 2 minuten van de oventijd af.
Snijd het warme broodje over de hele lengte doormidden en besmeer beide binnenkanten met rode pesto. Snij een ui in ringen en beleg beide helften met een laagje uienringen. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een stukje keukenpapier en snij in lange reepjes. Beleg beide broodjes nu met plakken salami en leg daar bovenop de reepjes zongedroogde tomaat.
Rasp wat Parmezaanse kaas (of andere kaas) over de broodjes en besprenkel met olijfolie, voeg naar smaak wat peper en zout toe en leg beide broodjes nog 2 minuten in de oven. Eventueel kan je er nog rode paprika, mais en Italiaanse kruiden bijdoen voordat je de broodjes in de oven legt.
Zodra de broodjes klaar zijn strooi je er nog wat fijngesneden basilicum of wat blaadjes rucola overheen, eventueel nog met een scheutje olijfolie. Ga er even lekker voor zitten en geniet van deze heerlijke Italiaanse broodjes uit eigen oven.