
Een supersnelle salade met versgebakken croutons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 150 gr. veldsla
- 75 gr. pijnboompitten
- 250 gr. cherrytomaten
- 1 bol (buffel)mozzarella
- 2 boterhammen
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan en rooster hier heel kort de pijnboompitjes in. Zodra ze beginnen te verkleuren en je ze begint te ruiken haal je ze van het vuur af en doet de pijnboompitjes even in een schaaltje of op een bord. Wil je ze snel laten afkoelen? Zet het schaaltje dan een paar minuutjes in de vriezer.
Normaal maak ik trouwens nooit gebruik van mijn koelkast of vriezer om dingen af te laten koelen. De temperatuur in je koelkast gaat namelijk heel snel omhoog, en dat is niet goed. Omdat er nu maar zo weinig pijnboompitjes waren (en de salade snel klaar moest zijn) heb ik het deze keer wel gedaan.
Zet de pan terug op het vuur en giet er een laagje olijfolie in. Snijd de twee boterhammen in kleine blokjes van ca. 1 bij 1 cm. en bak deze goudbruin in de koekenpan. Beetje schudden zodat ze aan alle kanten gebakken worden en daarna even uitstrooien op een bord om af te laten koelen.
Zet een grote slakom (of in mijn geval een grote pan) klaar en doe hier de veldsla in. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe deze bij de sla. Laat de mozzarella uitlekken en snijd ook deze in reepjes of blokjes en doe deze bij de sla. Nu nog even de afgekoelde pijnboompitjes, de versgebakken croutons, een scheut olijfolie en wat peper en zout erbij.
Schud of roer alles goed door elkaar en klaar is je supersnelle salade met versgebakken croutons. Wij vonden hem allemaal verrassend lekker, vooral door de smaak van de croutons. Zo gemaakt en lekker als bijgerecht of gezonde lunch.
Recepten in je mail


