Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Heel Utrecht staat momenteel in het teken van de Tour de France. Overal zie je nu al wielrenploegen, volgauto’s een heel veel geel… en dan moet de Tourstart zelfs nog plaatsvinden. Niet gek dat ik ineens in Franse sferen verkeerde en zin kreeg in een Frans stokbroodje met brie, walnoten en druiven.

Hier dan ook een heel erg makkelijk recept dat net te laat is voor de lunch van vandaag, maar gelukkig ruim op tijd voor de lunch van morgen. Kijk, dat noemen ze volgens mij nou de Franse slag. Hoe dan ook, met het kwik ruim boven de 30 graden en een stad in het teken van de Tour de France is dit het ideale broodje.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • half stokbroodje
  • paar plakjes brie
  • paar walnoten
  • pijnboompitjes
  • witte of rode druiven
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd het stokbroodje in de lengte doormidden en beleg met plakjes brie. Hier overheen doe je wat gebroken walnoten, strooi je wat pijnboompitjes en mocht je die toevallig in huis hebben nog wat croutons voor de salade. Snijd de druiven doormidden en leg over het broodje. Klein beetje bestrooien met peper, erg lekker bij de druiven hoe raar dat ook klinkt. Als je wilt kan je het broodje nu al opeten.

Warm is dit broodje nog lekkerder... als extra ingrediënt doe je er eventueel wat honing overheen en legt het opengeklapte stokbroodje ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dichtklappen en smullen maar, bon appétit!

Variaties

Met stokbrood en brie kan je heerlijk combineren. Wat ook erg lekker is is een stokbroodje dat je belegt met rauwe ham, stukjes brie en ananasschijven met een beetje peper. Ook even in de oven en genieten maar.

Toevallig een potje cranberries in huis? Verwissel dan de druiven voor de cranberries. Alhoewel, daar kan je beter even mee wachten tot september als er weer verse cranberries in de schappen liggen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Frans broodje met brie, walnoot en druiven'