Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Recept
Ingrediënten (per persoon)
- half stokbroodje
- paar plakjes brie
- paar walnoten
- pijnboompitjes
- witte of rode druiven
- peper
Bereidingswijze
Snijd het stokbroodje in de lengte doormidden en beleg met plakjes brie. Hier overheen doe je wat gebroken walnoten, strooi je wat pijnboompitjes en mocht je die toevallig in huis hebben nog wat croutons voor de salade. Snijd de druiven doormidden en leg over het broodje. Klein beetje bestrooien met peper, erg lekker bij de druiven hoe raar dat ook klinkt. Als je wilt kan je het broodje nu al opeten.
Warm is dit broodje nog lekkerder... als extra ingrediënt doe je er eventueel wat honing overheen en legt het opengeklapte stokbroodje ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dichtklappen en smullen maar, bon appétit!
Variaties
Met stokbrood en brie kan je heerlijk combineren. Wat ook erg lekker is is een stokbroodje dat je belegt met rauwe ham, stukjes brie en ananasschijven met een beetje peper. Ook even in de oven en genieten maar.
Toevallig een potje cranberries in huis? Verwissel dan de druiven voor de cranberries. Alhoewel, daar kan je beter even mee wachten tot september als er weer verse cranberries in de schappen liggen.
Recepten in je mail
Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.
Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.
