Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Heel Utrecht staat momenteel in het teken van de Tour de France. Overal zie je nu al wielrenploegen, volgauto’s een heel veel geel… en dan moet de Tourstart zelfs nog plaatsvinden. Niet gek dat ik ineens in Franse sferen verkeerde en zin kreeg in een Frans stokbroodje met brie, walnoten en druiven.

Hier dan ook een heel erg makkelijk recept dat net te laat is voor de lunch van vandaag, maar gelukkig ruim op tijd voor de lunch van morgen. Kijk, dat noemen ze volgens mij nou de Franse slag. Hoe dan ook, met het kwik ruim boven de 30 graden en een stad in het teken van de Tour de France is dit het ideale broodje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • half stokbroodje
  • paar plakjes brie
  • paar walnoten
  • pijnboompitjes
  • witte of rode druiven
  • peper

Bereidingswijze

Snijd het stokbroodje in de lengte doormidden en beleg met plakjes brie. Hier overheen doe je wat gebroken walnoten, strooi je wat pijnboompitjes en mocht je die toevallig in huis hebben nog wat croutons voor de salade. Snijd de druiven doormidden en leg over het broodje. Klein beetje bestrooien met peper, erg lekker bij de druiven hoe raar dat ook klinkt. Als je wilt kan je het broodje nu al opeten.

Warm is dit broodje nog lekkerder... als extra ingrediënt doe je er eventueel wat honing overheen en legt het opengeklapte stokbroodje ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dichtklappen en smullen maar, bon appétit!

Variaties

Met stokbrood en brie kan je heerlijk combineren. Wat ook erg lekker is is een stokbroodje dat je belegt met rauwe ham, stukjes brie en ananasschijven met een beetje peper. Ook even in de oven en genieten maar.

Toevallig een potje cranberries in huis? Verwissel dan de druiven voor de cranberries. Alhoewel, daar kan je beter even mee wachten tot september als er weer verse cranberries in de schappen liggen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Frans broodje met brie, walnoot en druiven

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens