
Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen
Recept
Ingrediënten
Per persoon
- 2 boterhammen*
- 1 biefstuk
- 125 gr. champignons
- 1 ui
- 1 lenteuitje
- roomboter
- peper en zout
* Kies voor een ongesneden brood en snijd hier dikke plakken van, heerlijk bij dit recept.
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Zo kan deze op kamertemperatuur komen en kan je deze nog lekkerder bakken. Snijd de champignons in plakjes en bewaar voor zo. Pel de ui en snijd deze in ringen, bewaar ook deze voor zo.
Bak de biefstuk
Verhit een goede koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Doe er direct een flinke klont roomboter in zodat deze langzaam kan smelten. Is de boter volledig gesmolten? Doe dan de biefstuk in de pan en bak deze kort aan beide kanten dicht. Blijf de biefstuk door de pan bewegen en draai na een minuutje om. Bak nog een minuut aan de andere kant. Schep in de tussentijd met een lepel steeds wat bakvet over je biefstuk. Haal na totaal twee minuten uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Laat het bakvet in de pan. Doe er de champignons bij en nog een beetje roomboter. Kruid met peper en zout en bak de champignons goed bruin tot ze zijn geslonken. Schuif aan de kant en doe er nu de uienringen bij. Bak tot ze mooi bruin en glazig worden en draai het vuur uit.
Serveren
Smeer de boterhammen aan beide kanten in met wat roomboter. Grill deze aan beide kanten goudbruin. Dit kan in de contactgrill, grillpan of gewoon een koekenpan. Snijd de biefstuk met een vleesmes in plakjes en verdeel over het brood. Kruid met peper en zout. Schep hier de gebakken champignons en uienringen over. Snijd een lenteuitje in stukjes en verdeel over het brood. Eet smakelijk.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 739 kcal.
- Vetten 45 gr.
- Waarvan verzadigd 27 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 44 gr.
- Zout 1.5 gr.
- Natrium 600 mg.