Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Laatst maakte ik deze heerlijke lunch. Een gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen. Heel erg makkelijk te bereiden en ook nog eens zo klaar. Ideaal dus als je niet veel tijd hebt maar toch even lekker wil genieten. En dat laatste heb ik zeker gedaan!

De biefstuk bakte ik maar kort zodat deze lekker rood bleef. Terwijl ik deze nog kort liet rusten grilde ik het brood. Ook bakte ik in die tijd de champignons en uienringen. Ik maakte dit lekkere recept gewoon voor mezelf als lunch. Een van de voordelen als je gewoon thuis aan het werk bent. Maar ook als avondmaaltje kan dit prima, serveer er dan nog een lekkere salade bij.

Het recept voor deze heerlijke lunch vind je hieronder. De ingrediënten zijn per persoon. Heb je liever een andere lunch? Kijk dan eens tussen de tientallen broodjes recepten op mijn website. Keuze en inspiratie genoeg.

Recept

Ingrediënten

Per persoon

  • 2 boterhammen*
  • 1 biefstuk
  • 125 gr. champignons
  • 1 ui
  • 1 lenteuitje
  • roomboter
  • peper en zout

* Kies voor een ongesneden brood en snijd hier dikke plakken van, heerlijk bij dit recept.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Zo kan deze op kamertemperatuur komen en kan je deze nog lekkerder bakken. Snijd de champignons in plakjes en bewaar voor zo. Pel de ui en snijd deze in ringen, bewaar ook deze voor zo.

Bak de biefstuk

Verhit een goede koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Doe er direct een flinke klont roomboter in zodat deze langzaam kan smelten. Is de boter volledig gesmolten? Doe dan de biefstuk in de pan en bak deze kort aan beide kanten dicht. Blijf de biefstuk door de pan bewegen en draai na een minuutje om. Bak nog een minuut aan de andere kant. Schep in de tussentijd met een lepel steeds wat bakvet over je biefstuk. Haal na totaal twee minuten uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

Laat het bakvet in de pan. Doe er de champignons bij en nog een beetje roomboter. Kruid met peper en zout en bak de champignons goed bruin tot ze zijn geslonken. Schuif aan de kant en doe er nu de uienringen bij. Bak tot ze mooi bruin en glazig worden en draai het vuur uit.

Serveren

Smeer de boterhammen aan beide kanten in met wat roomboter. Grill deze aan beide kanten goudbruin. Dit kan in de contactgrill, grillpan of gewoon een koekenpan. Snijd de biefstuk met een vleesmes in plakjes en verdeel over het brood. Kruid met peper en zout.  Schep hier de gebakken champignons en uienringen over. Snijd een lenteuitje in stukjes en verdeel over het brood. Eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen'
Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen'
Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen'
Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 739 kcal.
  • Vetten 45 gr.
  • Waarvan verzadigd 27 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 44 gr.
  • Zout 1.5 gr.
  • Natrium 600 mg.