Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Laatst maakte ik deze heerlijke lunch. Een gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen. Heel erg makkelijk te bereiden en ook nog eens zo klaar. Ideaal dus als je niet veel tijd hebt maar toch even lekker wil genieten. En dat laatste heb ik zeker gedaan!

De biefstuk bakte ik maar kort zodat deze lekker rood bleef. Terwijl ik deze nog kort liet rusten grilde ik het brood. Ook bakte ik in die tijd de champignons en uienringen. Ik maakte dit lekkere recept gewoon voor mezelf als lunch. Een van de voordelen als je gewoon thuis aan het werk bent. Maar ook als avondmaaltje kan dit prima, serveer er dan nog een lekkere salade bij.

Het recept voor deze heerlijke lunch vind je hieronder. De ingrediënten zijn per persoon. Heb je liever een andere lunch? Kijk dan eens tussen de tientallen broodjes recepten op mijn website. Keuze en inspiratie genoeg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (Per persoon)

  • 2 boterhammen*
  • 1 biefstuk
  • 125 gr. champignons
  • 1 ui
  • 1 lenteuitje
  • roomboter
  • peper en zout

* Kies voor een ongesneden brood en snijd hier dikke plakken van, heerlijk bij dit recept.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Zo kan deze op kamertemperatuur komen en kan je deze nog lekkerder bakken. Snijd de champignons in plakjes en bewaar voor zo. Pel de ui en snijd deze in ringen, bewaar ook deze voor zo.

Bak de biefstuk

Verhit een goede koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Doe er direct een flinke klont roomboter in zodat deze langzaam kan smelten. Is de boter volledig gesmolten? Doe dan de biefstuk in de pan en bak deze kort aan beide kanten dicht. Blijf de biefstuk door de pan bewegen en draai na een minuutje om. Bak nog een minuut aan de andere kant. Schep in de tussentijd met een lepel steeds wat bakvet over je biefstuk. Haal na totaal twee minuten uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

Laat het bakvet in de pan. Doe er de champignons bij en nog een beetje roomboter. Kruid met peper en zout en bak de champignons goed bruin tot ze zijn geslonken. Schuif aan de kant en doe er nu de uienringen bij. Bak tot ze mooi bruin en glazig worden en draai het vuur uit.

Serveren

Smeer de boterhammen aan beide kanten in met wat roomboter. Grill deze aan beide kanten goudbruin. Dit kan in de contactgrill, grillpan of gewoon een koekenpan. Snijd de biefstuk met een vleesmes in plakjes en verdeel over het brood. Kruid met peper en zout.  Schep hier de gebakken champignons en uienringen over. Snijd een lenteuitje in stukjes en verdeel over het brood. Eet smakelijk.

Lekker grillen

De boterhammen grilde ik op de contactgrill. Hier zou je de biefstuk ook prima op kunnen bakken. Een mooi alternatief is een grillpan. Ook voor andere gerechten een perfecte pan!

Contactgrill

De contactgrill is te gebruiken voor het grillen van vlees, vis, groenten of bijvoorbeeld panini's.

Grillpan

Een grillpan schroeit je vlees, vis of groente snel dicht. Smaak en sappen blijven hierdoor behouden.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 739 kcal.
  • Vetten: 45 gr.
    - waarvan verzadigd: 27 gr.
  • Koolhydraten: 36 gr.
    - waarvan suiker: 7 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 44 gr.
  • Zout: 1.5 gr. (600 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Gegrilde boterham met biefstuk, gebakken champignons en uienringen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens