Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise

Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffel­mayonaise

Toen ik laatst carpaccio overhad van een ander recept besloot ik er een lekkere lunch mee te maken. Het werd deze gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise. Een supersnel en heel erg lekker maaltje voor de lunch dat je in tien minuten hebt gemaakt.

Ik grilde de boterhammen met wat olijfolie en grof zeezout. Op de carpaccio deed ik nog wat verse basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Een paar druppels goede olijfolie maakte dit makkelijke gerechtje helemaal af. Heb je ook zin in een lekkere lunch met carpaccio en truffelmayonaise? Het snelle recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 4 boterhammen
  • 200 gr. rundercarpaccio
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • grof zeezout
  • peper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • truffelmayonaise
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zodat deze goed warm wordt. Besprenkel de boterhammen aan één zijde met olijfolie en strooi hier grof zeezout over. Grill de boterhammen een paar minuten aan beide zijden, begin met de kant met olijfolie. Haal de boterhammen uit de pan en rooster er direct achteraan de pijnboompitjes in tot ze beginnen te verkleuren, laat afkoelen op een schoteltje.

Smeer de boterhammen aan de zijde met olijfolie dun in met truffelmayonaise en verdeel er de carpaccio over. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en strooi de geroosterde pijnboompitjes erover. Kruid met wat versgemalen peper en verdeel er wat blaadjes basilicum over.

Strooi nog wat grof zeezout over de boterhammen en sprenkel er wat goede extra vierge olijfolie over. Snijd de gegrilde boterhammen met carpaccio en truffelmayonaise schuin doormidden en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise'