Goedgevulde club sandwich wrap met kip, ham en ei

Goedgevulde club sandwich wrap met kip, ham en ei

Club sandwiches zien er altijd heerlijk uit maar zijn meestal lastig te eten. Je krijgt een mooi stapeltje op je bord met brood, salade, kip, ei en tomaat dat in model wordt gehouden met een coctailprikkertje. En na de eerste hap ligt je bord vol en is er van je club sandwich niet veel meer over.

Met deze opgerolde variant hoef je daar gelukkig niet bang voor te zijn. En het mooie is dat deze opgerolde club sandwich ook nog eens heel erg lekker is. Je kan hem maken met kant-en-klare wraps en kipfilet voor op brood zodat je wrap écht snel op tafel staat. Of je maakt de wraps zelf en bakt je eigen kipfilet zodat ze nog lekkerder worden. Aan jou de keuze.

Recept

Ingrediënten

per persoon, 2 wraps

  • 1 krop baby romaine sla
  • 150 gr. kipfilet (zelf bakken of als broodbeleg)
  • 4 plakken schouderham
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 stevige tomaten
  • 2 eieren
  • mayonaise

Wraps (voor ca. 6 stuks)

  • 200 gr. bloem
  • 125 ml. lauw water
  • zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je kant-en-klare wraps gebruikt kan je meteen door naar het kopje vulling, als je zelf de wraps voor deze club sandwich wil maken kan je verder lezen om te zien hoe je deze moet bereiden.

Pak een grote kom en doe daar de gezeefde bloem, het lauwe water, twee eetlepels olijfolie en een snufje zout in. Meng alles goed door elkaar met een lepel en zodra het goed begint te kleven kneed je het verder met je handen. Zodra je een mooie bal deeg hebt laat je dit nu een half uur rusten door een vochtige theedoek over de kom te leggen en deze even apart te zetten.

Als het deeg klaar is om te gebruiken bestrooi je het aanrecht met een beetje bloem en verdeel je het deeg in zes bolletjes. Druk deze een beetje plat op het aanrecht en rol ze goed uit met een deegroller die je ook insmeert met wat bloem. Bak iedere wrap mooi bruin in een koekenpan door elke kant circa één minuut te bakken. Omdat er in het deeg aardig wat olijfolie zit hoef je geen boter of olie te gebruiken tijdens het bakken.

Leg de wraps apart om ze later te gebruiken voor je sandwich.

Vulling

Bak de twee eitjes samen in een koekenpan en laat deze afkoelen. Het lekkerst is als het eigeel mee wordt gebakken, maak de dooier dus direct kapot als je het ei in de pan doet. Keer aan het eind je ei even om zodat ook de andere kant kort meegebakken wordt.

Heb je verse kipfilet dan bak je deze in een paar minuten op hoog vuur aan in boter zodat deze mooi bruin wordt. Daarna zet je het vuur wat lager, bestrooit de filet met wat zout en peper en bak je het nog een kwartiertje tot deze helemaal gaar is. Snijd de kipfilet in dunne plakken en laat eventjes afkoelen op een bord.

Snijd de tomaat in dunne plakjes, verwijder eventueel de zaadjes en het vocht omdat je wrap anders snel slap wordt. Scheur wat blaadjes van de sla af en spoel deze even onder de kraan en zet alles verder klaar om je wraps te beleggen.

Smeer een wrap in met mayonaise en leg hier de helft van je gebakken ei op. Leg hier twee plakken schouderham op met in het midden twee plakjes cheddar. Leg bovenop de cheddar wat plakjes tomaat en daar weer op een paar stukjes kipfilet. Bedek tenslotte met wat blaadjes sla en strooi er een beetje olijfolie, peper en zout overheen.

Klap de wrap nu aan een kant een klein stukje dubbel en rol hem verder gewoon op als een pannenkoek. Doe de overgebleven sla met wat plakjes tomaat en wat olijfolie, peper en zout in een bakje en meng deze tot een salade. En klaar is je club sandwich wrap met kip, ham en ei.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Goedgevulde club sandwich wrap met kip, ham en ei'
Afbeelding bij 'Goedgevulde club sandwich wrap met kip, ham en ei'