Heerlijke home made cheesburgers

Heerlijke home made cheesburgers

In mijn jeugd zijn er bij mij heel wat cheesburgers doorheen gegaan. Vroeger eindigde bijna ieder avondje stappen standaard bij de McDonalds, en regelmatig kwam ik ‘s ochtends nog een verdwaalde cheeseburger tegen in een jaszak. Af en toe koop ik er nog wel eens eentje, maar deze heerlijke home made cheesburgers smaken eigenlijk nog beter.

Je hebt deze makkelijke cheesburgers echt zo gemaakt, het geheim zit hem in het gebruiken van goed vlees. Zelf heb ik biefstuk fijngemalen in mijn keukenmachine en daar de hamburgers van gemaakt. Door het juiste gebruik van de ingrediënten in het recept smaakt je cheesburger alsof deze zo van de McDonalds komt. Maar dan nog nét wat lekkerder.

Ik heb de basis voor dit recept trouwens gevonden op KookJij.nl, een site waar je ook heel veel lekkere recepten kan vinden. Dus alle credits gaan naar Monique die dit recept daar deelde. Eventueel kan je zelf hamburgerbroodjes bakken, ik gebruikte deze keer kant en klare.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 sjalot
  • 1 grote augurk
  • tomatenketchup
  • fijne mosterd
  • 300 gr. goede biefstuk
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Ik heb voor deze cheesburgers iets meer vlees gebruikt dan in het oorspronkelijke recept, en in plaats van gehakt koos ik voor een goed stuk biefstuk. Ik maakte deze hamburgers op mijn contactgrill, maar je kan natuurlijk ook een grillpan of koekenpan gebruiken. Bak ze dan 3 minuten per kant.

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en snijd deze in grove blokken. Doe de stukken biefstuk in de mengkom van je keukenmachine en breek er een ei boven. Voeg een klein beetje peper en zout toe en gebruik het hakmes van je keukenmachine, druk een paar keer op pulse om het vlees fijn te malen.

Heb je geen keukenmachine dan kan je de biefstuk ook door een gehaktmolen draaien. Heb je ook die niet, en die kans is best wel groot, dan kan je de biefstuk ook goed fijn snijden met een vleesmes of koksmes.

Schep het gehakte vlees over in een mengkom en doe er wat paneermeel bij, net genoeg zodat je er een losse bal van kan draaien die niet uit elkaar valt. Verdeel het gehakt nu in vier porties en maak er vier ballen van. Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg hier de vier hamburgers op, druk ze wat plat en leg er een tweede vel bakpapier over.

Druk de hamburgers nog platter tot ze een halve tot één centimeter zijn, gebruik eventueel een deegroller die je er zachtjes overheen rolt. Schuif nu je snijplank met bakpapier en hamburgers in je koelkast en laat 30 minuten staan.

Verwarm intussen je grill voor op 240 graden en leg wat vellen aluminiumfolie klaar. Snipper vast een sjalotje en snijd de augurk in dunne plakken. Snijd de broodjes vast open en leg ze opengeklapt twee minuten onder de voorverwarmde grill, de binnenkant moet lichtbruin worden.

Als de hamburgers voldoende zijn opgestijfd grill je ze drie minuten op je contactgrill. Beleg de bovenste helft van je broodje met tomatenketchup, een eetlepel mosterd en de snippertjes sjalot. Leg er een plak cheddar op en leg daar de gegrilde hamburger op. Doe de onderste helft van het broodje er tenslotte op en verpak in aluminiumfolie.

Doe het broodje hamburger nu nog één minuut in je voorverwarmde grill en haal hem daarna uit het folie. Geniet van je home made cheesburger, ze zijn écht heerlijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'
Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'
Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'
Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'
Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'
Afbeelding bij 'Heerlijke home made cheesburgers'