Heerlijke home made cheesburgers
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakjes cheddar
- 1 sjalot
- 1 grote augurk
- tomatenketchup
- fijne mosterd
- 300 gr. goede biefstuk
- 1 ei
- paneermeel
- peper en zout
Bereidingswijze
Ik heb voor deze cheesburgers iets meer vlees gebruikt dan in het oorspronkelijke recept, en in plaats van gehakt koos ik voor een goed stuk biefstuk. Ik maakte deze hamburgers op mijn contactgrill, maar je kan natuurlijk ook een grillpan of koekenpan gebruiken. Bak ze dan 3 minuten per kant.
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en snijd deze in grove blokken. Doe de stukken biefstuk in de mengkom van je keukenmachine en breek er een ei boven. Voeg een klein beetje peper en zout toe en gebruik het hakmes van je keukenmachine, druk een paar keer op pulse om het vlees fijn te malen.
Heb je geen keukenmachine dan kan je de biefstuk ook door een gehaktmolen draaien. Heb je ook die niet, en die kans is best wel groot, dan kan je de biefstuk ook goed fijn snijden met een vleesmes of koksmes.
Schep het gehakte vlees over in een mengkom en doe er wat paneermeel bij, net genoeg zodat je er een losse bal van kan draaien die niet uit elkaar valt. Verdeel het gehakt nu in vier porties en maak er vier ballen van. Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg hier de vier hamburgers op, druk ze wat plat en leg er een tweede vel bakpapier over.
Druk de hamburgers nog platter tot ze een halve tot één centimeter zijn, gebruik eventueel een deegroller die je er zachtjes overheen rolt. Schuif nu je snijplank met bakpapier en hamburgers in je koelkast en laat 30 minuten staan.
Verwarm intussen je grill voor op 240 graden en leg wat vellen aluminiumfolie klaar. Snipper vast een sjalotje en snijd de augurk in dunne plakken. Snijd de broodjes vast open en leg ze opengeklapt twee minuten onder de voorverwarmde grill, de binnenkant moet lichtbruin worden.
Als de hamburgers voldoende zijn opgestijfd grill je ze drie minuten op je contactgrill. Beleg de bovenste helft van je broodje met tomatenketchup, een eetlepel mosterd en de snippertjes sjalot. Leg er een plak cheddar op en leg daar de gegrilde hamburger op. Doe de onderste helft van het broodje er tenslotte op en verpak in aluminiumfolie.
Doe het broodje hamburger nu nog één minuut in je voorverwarmde grill en haal hem daarna uit het folie. Geniet van je home made cheesburger, ze zijn écht heerlijk!