Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 10 rodekool bladeren
- 3 wortels
- 300 gr. beenham (8 grote plakken)
- 50 gr. veldsla
- natuurazijn
- snufje suiker
- 8 el. mayonaise
- 3 tl. fijne mosterd
- vloeibare honing
- 6 takjes dille
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Deze heerlijke wraps heb je echt zo bereid. Haal voorzichtig de buitenste bladeren van een rodekool en leg deze op elkaar. Snijdt hier dunne reepjes van met een scherp mes en draai je snijplank een kwartslag. Snijd de reepjes nu in kleine vierkantjes en doe ze in een mengkom.
Maak de wortels even schoon onder de kraan en maak ze droog, snijd de boven en onderkant eraf en rasp ze fijn met een grove keukenrasp. Heb je deze niet dan kan je ook dunne reepjes maken met een dunschiller of een scherp mes. Doe de fijngesneden wortel ook in de mengkom.
Giet er een klein scheutje natuurazijn en een beetje olijfolie over en voeg een klein snufje suiker toe. Strooi er nog wat versgemalen peper over en roer alles goed door elkaar. Zet even apart voor zo.
Maak nu de mosterd-dillesaus door de mayonaise, mosterd, een beetje honing en een scheutje olijfolie in een kommetje te doen. Hak de dille zo fijn mogelijk en doe deze erbij. Kruid met een beetje peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een mooi sausje hebt.
Leg nu een wrap klaar en doe hier een grote plak beenham op, smeer de beenham in met de mosterd-dillesaus en schep hier wat van het rodekool-wortelmengsel over. Leg er wat veldsla op en bestrooi met een klein beetje zout. Rol de wrap strak op en snij eenmaal doormidden, dit eet net wat makkelijker.
Tip: vervang de beenham eens door kipfilet en de veldsla door rucola, strooi er wat pijnboompitjes over en je hebt een heerlijke variant die net zo makkelijk is te maken.