Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Ik had laatst weer eens zin in een lekkere tosti en ging dus op onderzoek uit naar wat ik in huis had. Gelukkig was dat genoeg om deze heerlijke Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas mee te maken. Een heel smakelijke tosti die je zo hebt gemaakt en dus ideaal is voor een snelle en lekkere lunch.

Ik gebruikte zowel jonge Goudse kaas als snippers Parmezaan wat deze tosti een geheel eigen smaak gaf. Mocht je geen Parmezaanse kaas in huis hebben dan doe je het gewoon met de kaas die je toevallig hebt liggen. Zelf vond ik de combinatie van deze twee kaassoorten heel erg lekker. Ik bereidde deze Italiaanse tosti op de contactgrill waardoor deze echt zo klaar was. Heb je deze niet dan kan je ook een hete grillpan of droge koekenpan gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 dikke boterhammen
  • 3 plakjes salami
  • jonge kaas
  • Parmezaanse kaas
  • wat rode paprika
  • 1 lenteui
  • handje rucola
  • peper
  • roomboter

Bereidingswijze

Als je de contactgrill gebruikt warm je deze vast voor. Maak je deze Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas in een koekenpan of grillpan dan verwarm je deze vast voor op laag vuur. Ik gebruikte zelf twee dikke plakken witbrood die ik van een stuk ongesneden brood sneed, deze tosti is namelijk nog lekkerder op wat dikkere plakken brood.

Beleg één boterham met salami en verdeel daar wat rucola over. Snijd dunne ringen van een rode paprika en halveer deze, verdeel de stukjes rode paprika over de rucola. Snijd wat plakjes van de jonge kaas en verdeel deze over de tosti. Snijd een lenteuitje in ringetjes en verdeel over de kaas. Rasp een stukje Parmezaanse kaas grof of in vlokken en verdeel over de tosti. Strooi er nog wat versgemalen peper over en leg de tweede boterham erop.

Smeer de buitenkanten van de boterham dun in met wat roomboter of besprenkel aan beide kanten met wat olijfolie. Grill de tosti een paar minuten in de hete contactgrill of bak aan beide kanten in een hete en droge grillpan of koekenpan. Als de buitenkant mooi goudbruin en krokant is en de kaas is gesmolten is je Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas klaar.

Iets voor jou?

Rasp

Rasp je kaas met deze rasp voor nog lekkerdere tosti's. Zo smelt de kaas nog beter.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens