
Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 dikke boterhammen
- 3 plakjes salami
- jonge kaas
- Parmezaanse kaas
- wat rode paprika
- 1 lenteui
- handje rucola
- peper
- roomboter
Bereidingswijze
Als je de contactgrill gebruikt warm je deze vast voor. Maak je deze Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas in een koekenpan of grillpan dan verwarm je deze vast voor op laag vuur. Ik gebruikte zelf twee dikke plakken witbrood die ik van een stuk ongesneden brood sneed, deze tosti is namelijk nog lekkerder op wat dikkere plakken brood.
Beleg één boterham met salami en verdeel daar wat rucola over. Snijd dunne ringen van een rode paprika en halveer deze, verdeel de stukjes rode paprika over de rucola. Snijd wat plakjes van de jonge kaas en verdeel deze over de tosti. Snijd een lenteuitje in ringetjes en verdeel over de kaas. Rasp een stukje Parmezaanse kaas grof of in vlokken en verdeel over de tosti. Strooi er nog wat versgemalen peper over en leg de tweede boterham erop.
Smeer de buitenkanten van de boterham dun in met wat roomboter of besprenkel aan beide kanten met wat olijfolie. Grill de tosti een paar minuten in de hete contactgrill of bak aan beide kanten in een hete en droge grillpan of koekenpan. Als de buitenkant mooi goudbruin en krokant is en de kaas is gesmolten is je Italiaanse tosti met salami, paprika, rucola en twee soorten kaas klaar.
Recepten in je mail



