Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie
Lunchgerecht
5 minuten
2 broodjes

Ik had laatst zin in een lekker broodje bij de lunch, helaas was mijn koelkast op dat moment wat karig gevuld. Er lag nog wat salami en een stuk brie, en dat vond ik het proberen wel waard. Zo ontstond deze simpele panini met salami en brie, een soort Italië meets Frankrijk op je bord.

De brie wordt door het verwwarmen nog romiger en smaakt heerlijk in combinatie met de pittige salami. Ik heb het heel basic gehouden met alleen deze twee ingrediënten. Je kan je broodje ook eventueel insmeren met wat groene pesto en er wat verse basilicum over doen. Buon appetito, of bon appétit.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 afbakstokbrood
  • salami
  • brie
  • peper en zout
  • groene pesto, optioneel
  • verse basilicum, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 220 graden of zet de contactgrill vast aan. Snij het afbakbrood in de lengte doormidden.

Besmeer de onderste helft eventueel met wat groene pesto en beleg met de salami. Snij de brie in plakjes en verdeel deze over de salami, strooi er wat vers gemalen peper en zout over. Eventueel kan je er nog wat verse basilicum over snipperen.

Leg de bovenkant van het stokbrood er op en gril je broodje een paar minuten tot de brie voleldig is gesmolten. Snij doormidden en en klaar zijn je panini's met salami en brie, veel makkelijker kan ik het volgens mij niet maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie
Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie
Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens