Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Ik had laatst zin in een lekker broodje bij de lunch, helaas was mijn koelkast op dat moment wat karig gevuld. Er lag nog wat salami en een stuk brie, en dat vond ik het proberen wel waard. Zo ontstond deze simpele panini met salami en brie, een soort Italië meets Frankrijk op je bord.

De brie wordt door het verwwarmen nog romiger en smaakt heerlijk in combinatie met de pittige salami. Ik heb het heel basic gehouden met alleen deze twee ingrediënten. Je kan je broodje ook eventueel insmeren met wat groene pesto en er wat verse basilicum over doen. Buon appetito, of bon appétit.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 afbakstokbrood
  • salami
  • brie
  • peper en zout
  • groene pesto, optioneel
  • verse basilicum, optioneel

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 220 graden of zet de contactgrill vast aan. Snij het afbakbrood in de lengte doormidden.

Besmeer de onderste helft eventueel met wat groene pesto en beleg met de salami. Snij de brie in plakjes en verdeel deze over de salami, strooi er wat vers gemalen peper en zout over. Eventueel kan je er nog wat verse basilicum over snipperen.

Leg de bovenkant van het stokbrood er op en gril je broodje een paar minuten tot de brie voleldig is gesmolten. Snij doormidden en en klaar zijn je panini's met salami en brie, veel makkelijker kan ik het volgens mij niet maken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens