
Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 8 plakjes ontbijtspek
- 8 eieren
- 1 rode ui
- 2 trostomaten
- 200 gr. champignons
- 6 lenteuitjes
- 100 gr. geraspte kaas
- rozemarijn, vers of gedroogd
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Verdeel ze over het bakpapier en klap de randjes dubbel. Gebruik eventueel twee ovenplaten of bak ze in twee etappes.
Pel de rode ui en snijd in dunne ringetjes, leg apart voor zo. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes en leg even apart. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder de vochtige zaadjes, houd apart. Snijd de champignons in plakjes en hou ook apart voor zo. Ris tenslotte de naaldjes rozemarijn van een paar takjes en hak zo fijn mogelijk.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak ontbijtspek. Verdeel hier wat ringetjes rode ui en plakjes tomaat over en strooi er wat van de champignons overheen. Gooi hier weer wat van de gesneden lenteuitjes over en kruid met wat peper en zout. Breek boven iedere plakje bladerdeeg voorzichtig een eitje. Doe hier nog wat fijngehakte rozemarijn over en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Schuif de plaattaartjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en het eigeel gestold is. Serveer de mini plaattaartjes eventueel met een lekkere salade en je kan aan tafel.
Recepten in je mail





