Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Een van die dingen die ik standaard in de vriezer heb liggen is een pakje bladerdeeg. Ik gebruikte ze voor deze lekkere plaattaartjes toen ik de restantjes in de koelkast op wilde maken. En zo kwamen deze mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas op tafel.

Een heerlijk en makkelijk gerechtje voor de lunch of als avondeten, al zou ik er in dat laatste geval nog wel iets van een salade bij serveren. Ik denk trouwens ook dat deze kleine plaattaartjes ook heerlijk zijn als je toe bent aan een stevig ontbijt. Wil je ze zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 200 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • 100 gr. geraspte kaas
  • rozemarijn, vers of gedroogd
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Verdeel ze over het bakpapier en klap de randjes dubbel. Gebruik eventueel twee ovenplaten of bak ze in twee etappes.

Pel de rode ui en snijd in dunne ringetjes, leg apart voor zo. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes en leg even apart. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder de vochtige zaadjes, houd apart. Snijd de champignons in plakjes en hou ook apart voor zo. Ris tenslotte de naaldjes rozemarijn van een paar takjes en hak zo fijn mogelijk.

Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak ontbijtspek. Verdeel hier wat ringetjes rode ui en plakjes tomaat over en strooi er wat van de champignons overheen. Gooi hier weer wat van de gesneden lenteuitjes over en kruid met wat peper en zout. Breek boven iedere plakje bladerdeeg voorzichtig een eitje. Doe hier nog wat fijngehakte rozemarijn over en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

Schuif de plaattaartjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en het eigeel gestold is. Serveer de mini plaattaartjes eventueel met een lekkere salade en je kan aan tafel.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens