Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas

Een van die dingen die ik standaard in de vriezer heb liggen is een pakje bladerdeeg. Ik gebruikte ze voor deze lekkere plaattaartjes toen ik de restantjes in de koelkast op wilde maken. En zo kwamen deze mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas op tafel.

Een heerlijk en makkelijk gerechtje voor de lunch of als avondeten, al zou ik er in dat laatste geval nog wel iets van een salade bij serveren. Ik denk trouwens ook dat deze kleine plaattaartjes ook heerlijk zijn als je toe bent aan een stevig ontbijt. Wil je ze zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 200 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • 100 gr. geraspte kaas
  • rozemarijn, vers of gedroogd
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Verdeel ze over het bakpapier en klap de randjes dubbel. Gebruik eventueel twee ovenplaten of bak ze in twee etappes.

Pel de rode ui en snijd in dunne ringetjes, leg apart voor zo. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes en leg even apart. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder de vochtige zaadjes, houd apart. Snijd de champignons in plakjes en hou ook apart voor zo. Ris tenslotte de naaldjes rozemarijn van een paar takjes en hak zo fijn mogelijk.

Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak ontbijtspek. Verdeel hier wat ringetjes rode ui en plakjes tomaat over en strooi er wat van de champignons overheen. Gooi hier weer wat van de gesneden lenteuitjes over en kruid met wat peper en zout. Breek boven iedere plakje bladerdeeg voorzichtig een eitje. Doe hier nog wat fijngehakte rozemarijn over en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

Schuif de plaattaartjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en het eigeel gestold is. Serveer de mini plaattaartjes eventueel met een lekkere salade en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'
Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'
Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'
Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'
Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'
Afbeelding bij 'Mini plaattaartjes met ontbijtspek, tomaat, champignons, ei en kaas'