Naanbrood tosti met parmaham en rucola

Naanbrood tosti met parmaham en rucola

Een tijdje geleden maakte ik een pizza met naanbrood. Deze keer besloot ik eens een naanbrood tosti met parmaham en rucola te proberen. Het is een heel makkelijk en lekker recept dat je in een paar minuten hebt gemaakt. Ik gebruikte hier de contactgrill voor maar eventueel kan het ook in de koekenpan of de oven. Welke manier je ook bedenkt, het resultaat is een heerlijke tosti.

Zelf maakte ik deze naanbrood tosti voor de lunch. Maar ook kan je deze prima ‘s avonds eens maken en serveren met een lekkere soep of een makkelijke salade. Het naanbrood dat ik gebruikte had van zichzelf al een heerlijke smaak. En de gesmolten kaas in combinatie met de parmaham en rucola maakte het helemaal af.

Krijg je ook al zin in deze lekkere naanbrood tosti met parmaham en rucola? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. Je bent er niet veel tijd aan kwijt en het is echt het proberen waard. En maak je liever een andere tosti of broodje voor de lunch? Dan vind je hier meer lekkere tosti recepten en broodjesrecepten.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 2 naanbroden
  • 90 gr. parmaham
  • 4 grote plakken kaas
  • 1 tomaat
  • 2 lenteuitjes
  • 2 handjes rucola

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd beide naanbroden doormidden en verwarm de contactgrill vast voor. Beleg de helft van het naanbrood met de parmaham en verdeel daar de plakken kaas over. Snijd de tomaat met een tomatenmes in dunne plakjes en verwijder het vochtige vruchtvlees. Verdeel de plakjes tomaat over de parmaham. Snijd met een koksmes de lenteui in ringetjes en strooi over de belegde naanbroden. Verdeel er tot slot de rucola over en leg de onbelegde helften er bovenop.

Bak de naanbrood tosti's

Verhit de naanbrood tosti's zo'n vier minuten tussen de contactgrill tot de kaas goed is gesmolten. Snijd elk naanbrood nog eenmaal doormidden en serveer de tosti's. Je kan de naanbrood tosti's ook in de oven maken. Verwarm deze dan voor op 180 graden en bak de tosti's ongeveer vier minuten. Ook kan je een hete droge koekenpan gebruiken. Bak de tosti's dan vier minuten op middelhoog vuur waarbij je ze continu door de pan beweegt. Keer halverwege om met een keukentang.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Naanbrood tosti met parmaham en rucola'
Afbeelding bij 'Naanbrood tosti met parmaham en rucola'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 648 kcal.
  • Vetten 31 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 58 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 4.4 gr.
  • Natrium 1760 mg.