Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar

Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar

Als ik zin heb in een lekkere omelet kijk ik meestal wat ik in de koelkast heb liggen. Zo maakte ik laatst deze heerlijke omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar. Je hebt deze makkelijke omelet echt zo gemaakt en hij is erg lekker.

Het klinkt misschien wat raar om de komkommer mee te bakken maar komkommer is eigenlijk gewoon een groente. Deze omelet is het allerlekkerst op een dikke plak boerenbrood dat je kort in het broodrooster hebt geroosterd. Het snelle en makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 sneetjes brood
  • 8 (of 12) eieren
  • scheutje melk
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. champignons
  • 2 uien
  • 4 snackkomkommers
  • 2 tenen knoflook
  • 4 of 8 plakken cheddar
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwijder de bovenkant van de rode paprika en draai de zaadlijst met zaadjes eruit. Snijd de paprika in ringen en daarna in kleine stukjes, zet apart voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, zet apart voor zo. Haal de boven- en onderkant van de snackkomkommers en snijd in plakjes. Pel de uien en snijd in ringetjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

Verhit vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Breek per omelet twee of drie eieren boven een mengkom en doe hier een scheutje melk bij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en klop het eiermengsel luchtig met een vork.

Smelt een beetje boter in de hete koekenpan en bak per omelet een kwart van de knoflook, ui, champignons, rode paprika en komkommer. Voeg na een paar minuten het eiermengsel toe en verdeel over de pan. Scheur een of twee plakjes cheddar in reepjes en verdeel over de omelet. Zet een deksel op de koekenpan en laat de omelet op niet al te hoog vuur een paar minuten stollen.

Rooster intussen een snee brood in een broodrooster of onder de grill. Klap de omelet dubbel in de pan en laat voorzichtig op je bord glijden. Het lekkerst is de omelet als de bovenkant nog net een beetje vloeibaar is.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar'
Afbeelding bij 'Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar'
Afbeelding bij 'Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar'