Omelet met champignons, ui, paprika, komkommer en cheddar
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 sneetjes brood
- 8 (of 12) eieren
- scheutje melk
- 1 rode paprika
- 125 gr. champignons
- 2 uien
- 4 snackkomkommers
- 2 tenen knoflook
- 4 of 8 plakken cheddar
- peper en zout
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwijder de bovenkant van de rode paprika en draai de zaadlijst met zaadjes eruit. Snijd de paprika in ringen en daarna in kleine stukjes, zet apart voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, zet apart voor zo. Haal de boven- en onderkant van de snackkomkommers en snijd in plakjes. Pel de uien en snijd in ringetjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verhit vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Breek per omelet twee of drie eieren boven een mengkom en doe hier een scheutje melk bij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en klop het eiermengsel luchtig met een vork.
Smelt een beetje boter in de hete koekenpan en bak per omelet een kwart van de knoflook, ui, champignons, rode paprika en komkommer. Voeg na een paar minuten het eiermengsel toe en verdeel over de pan. Scheur een of twee plakjes cheddar in reepjes en verdeel over de omelet. Zet een deksel op de koekenpan en laat de omelet op niet al te hoog vuur een paar minuten stollen.
Rooster intussen een snee brood in een broodrooster of onder de grill. Klap de omelet dubbel in de pan en laat voorzichtig op je bord glijden. Het lekkerst is de omelet als de bovenkant nog net een beetje vloeibaar is.