Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla

Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla

Bij ons om de hoek zit een gezellige pizzeria waar je de lekkerste pizza’s kan eten. Een van mijn favorieten daar is de Pizza Sole, een lekkere pizza met o.a. carpaccio, groene pesto en veldsla. Omdat we sinds kort een contactgrill hebben, speciaal gekocht om panini’s te maken, moest dit natuurlijk het eerste broodje worden dat ik ging maken.

Voor deze heerlijke panini heb je o.a. groene pesto nodig, die kan je kant en klaar kopen maar natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken. Deze panini bereid je deels warm en deels koud en heeft een smaakcombinatie om van te watertanden. Hier vind je het recept zodat je deze panini ook zelf kan maken, en heb je geen contactgrill dan doe je het gewoon in de oven.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 ciabatta's voor in de oven
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • bol buffelmozzarella
  • groene pesto
  • 100 gr. rundercarpaccio
  • veldsla
  • pijnboompitjes
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de ciabatta's in de lengte doormidden en besmeer de onderste helft met groene pesto. Snijd de mozzarella in mooie plakken en leg deze op je ciabatta. Dep de zongedroogde tomaatjes een beetje droog en leg deze bovenop de mozzarella. Bestrooi met een beetje peper en zout en leg de bovenste helft van de ciabatta er op. Grill de ciabatta's een paar minuten in je contactgrill tot ze een beetje beginnen te kleuren en de mozzarella goed begint te smelten.

Als je de oven gebruikt leg je de ciabatta's opengeklapt in je oven op 220 graden, zodra de panini's bruin beginnen te worden en je mozzarella is gesmolten haal je ze er weer uit.

Klap de ciabatta's weer open en leg de plakjes rundercarpaccio op de gesmolten mozzarella. Strooi hier wat veldsla overheen en daarna flink wat pijnboompitjes. Bestrooi tenslotte met peper en zout en klaar is je superlekkere ciabatta.

Misschien is het handig om de ingrediënten meteen dubbel in te kopen want ik weet bijna zeker dat je deze panini's vaker zal maken. Eet smakelijk!

Contactgrill

Ik had nog nooit van een contactgrill gehoord, laat staan dat ik er eentje in de keuken had. Tot er een vriendje van mijn zoon bleef lunchen en tijdens het tosti's maken vol verbazing vroeg waarom wij zo'n klein tosti-apparaat hadden. Ja, waarom eigenlijk?

Na wat zoeken op internet kwam ik dus op de contactgrill uit, een soort tosti-ijzer super-de-luxe. Lekker groot waar je meerdere tosti's en andere dingen zoals panini's en vlees op kan bereiden. Ik heb zelf gekozen voor de Tristar GR-2849, een niet al te dure contactgrill die ik dus heb gebruikt voor de panini hierboven. Hij werkt prima en heeft verder niet al teveel toeters en bellen. De Tristar GR-2849 is gewoon een grote bakplaat die je dicht of open kan klappen (als tafelgrill) en die makkelijk schoon te maken is. Het enige nadeel is dat het best een groot apparaat is, gelukkig kon ik deze nog wel kwijt in mijn keuken.

De Tristar GR-2849 contactgrill en nog veel meer contactgrillen kan je o.a. kopen bij Coolblue en Bol.com. Misschien eens het overwegen waard.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla'
Afbeelding bij 'Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla'
Afbeelding bij 'Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla'
Afbeelding bij 'Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla'
Afbeelding bij 'Panini met carpaccio, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en veldsla'