Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Meerdere keren per week staat bij mij de contactgrill op het aanrecht om lekkere broodjes te maken. Bijvoorbeeld deze panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum. Een lekker Italiaans broodje dat je echt zo hebt gemaakt, heerlijk voor de lunch.

Ik maakte deze panini met een ciabatta, een lekker luchtig broodje dat hier prima bij past. Maar kies gewoon wat je toevallig in huis hebt, op een stokbroodje smaakt het namelijk ook heerlijk. Zelf bereidde ik deze panini op de contactgrill maar het gaat ook heel goed in je oven. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's, afbak
  • 8 plakjes chorizo, beleg
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor zodat deze goed heet is. Gebruik je de oven verwarm deze dan voor op 220 graden en bak de broodjes vast voor zoals aangegeven op de verpakking minus drie minuten.

Snijd de broodjes in de lengte open en beleg deze met de chorizo. Snijd de tomaat in dunne plakjes en verwijder eventueel de vochtige binnenkant. Verdeel de plakjes tomaat over de chorizo.

Laat de buffelmozzarella kort uitlekken en snijd deze vervolgens in plakken, leg de plakken mozzarella op de plakjes tomaat en strooi hier wat versgemalen peper over. Rooster de pijnboompitjes eventueel kort in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Strooi over de mozzarella.

Pluk tenslotte wat blaadjes verse basilicum en verdeel deze over de broodjes. Sprenkel er nog wat olijfolie over en leg de bovenkant van de broodjes erop. Grill de broodjes ongeveer drie minuten in je contactgrill of bak ze nog drie minuten verder in je voorverwarmde oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum
Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum
Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens