Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 afbakbroodjes*
- ca. 125 gr. camembert
- 2 plakken achterham
- 2 flinke champignons
- 1 lenteuitje
- peper
* Je kan natuurlijk ook andere broodjes naar keuze of vier boterhammen gebruiken.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en leg vast een vel bakpapier op het rooster van je oven. De camembert wordt namelijk erg zacht en zal van je broodjes af lopen, een velletje bakpapier scheelt je dus heel wat schoonmaakwerk. Als je ovenbroodjes gebruikt bak je deze vast voor, trek ongeveer drie minuten van de oventijd af omdat je de broodjes er zo nog een keer in moet doen.
Borstel de champignons even schoon en snijd ze dan in dunne plakjes. Snijd ook plakken van de brie, halveer de langere plakken alvast. Snijd de onderkant van de lenteui eraf en de rest van de lenteui in ringetjes. Snijd de broodjes open en vouw een plak achterham dubbel op de onderste helft. Leg hier de stukjes camembert op en verdeel daar de plakjes champignon over. Strooi hier de ringetjes lenteui overheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Als je een boterham gebruikt beleg je gewoon twee boterhammen zoals beschreven.
Leg de belegde helften en de bovenkanten van de broodjes in de oven, de bovenste helft met het snijvlak naar boven. Bak de broodjes nog zo'n drie tot vijf minuten op 220 graden tot de camembert begint te smelten. Haal de broodjes uit de oven en dek af met de bovenkant, je panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui is klaar.