Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui

Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui
Lunchgerecht
15 minuten
2 broodjes

Laatst had ik voor een recept een stuk camembert nodig maar er bleef nog een helft over. Ik besloot er deze heerlijke panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui mee te maken. Een erg makkelijk broodje dat wel heel lekker smaakte, ik zou hem dus zeker eens proberen.

Ik maakte dit lekkere lunchbroodje met wat ik toevallig in de koelkast had liggen. Een paar champignons, een pakje achterham, nog wat lenteuitjes en natuurlijk een stuk camembert. Zelf maakte ik het op afbakbroodjes maar je kan het ook met gewone boterhammen maken. Ik vond het echt een heerlijk lunchgerecht dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 afbakbroodjes*
  • ca. 125 gr. camembert
  • 2 plakken achterham
  • 2 flinke champignons
  • 1 lenteuitje
  • peper

* Je kan natuurlijk ook andere broodjes naar keuze of vier boterhammen gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en leg vast een vel bakpapier op het rooster van je oven. De camembert wordt namelijk erg zacht en zal van je broodjes af lopen, een velletje bakpapier scheelt je dus heel wat schoonmaakwerk. Als je ovenbroodjes gebruikt bak je deze vast voor, trek ongeveer drie minuten van de oventijd af omdat je de broodjes er zo nog een keer in moet doen.

Borstel de champignons even schoon en snijd ze dan in dunne plakjes. Snijd ook plakken van de brie, halveer de langere plakken alvast. Snijd de onderkant van de lenteui eraf en de rest van de lenteui in ringetjes. Snijd de broodjes open en vouw een plak achterham dubbel op de onderste helft. Leg hier de stukjes camembert op en verdeel daar de plakjes champignon over. Strooi hier de ringetjes lenteui overheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Als je een boterham gebruikt beleg je gewoon twee boterhammen zoals beschreven.

Leg de belegde helften en de bovenkanten van de broodjes in de oven, de bovenste helft met het snijvlak naar boven. Bak de broodjes nog zo'n drie tot vijf minuten op 220 graden tot de camembert begint te smelten. Haal de broodjes uit de oven en dek af met de bovenkant, je panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui
Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui
Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui
Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens