Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui

Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui

Laatst had ik voor een recept een stuk camembert nodig maar er bleef nog een helft over. Ik besloot er deze heerlijke panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui mee te maken. Een erg makkelijk broodje dat wel heel lekker smaakte, ik zou hem dus zeker eens proberen.

Ik maakte dit lekkere lunchbroodje met wat ik toevallig in de koelkast had liggen. Een paar champignons, een pakje achterham, nog wat lenteuitjes en natuurlijk een stuk camembert. Zelf maakte ik het op afbakbroodjes maar je kan het ook met gewone boterhammen maken. Ik vond het echt een heerlijk lunchgerecht dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 2 afbakbroodjes*
  • ca. 125 gr. camembert
  • 2 plakken achterham
  • 2 flinke champignons
  • 1 lenteuitje
  • peper

* Je kan natuurlijk ook andere broodjes naar keuze of vier boterhammen gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en leg vast een vel bakpapier op het rooster van je oven. De camembert wordt namelijk erg zacht en zal van je broodjes af lopen, een velletje bakpapier scheelt je dus heel wat schoonmaakwerk. Als je ovenbroodjes gebruikt bak je deze vast voor, trek ongeveer drie minuten van de oventijd af omdat je de broodjes er zo nog een keer in moet doen.

Borstel de champignons even schoon en snijd ze dan in dunne plakjes. Snijd ook plakken van de brie, halveer de langere plakken alvast. Snijd de onderkant van de lenteui eraf en de rest van de lenteui in ringetjes. Snijd de broodjes open en vouw een plak achterham dubbel op de onderste helft. Leg hier de stukjes camembert op en verdeel daar de plakjes champignon over. Strooi hier de ringetjes lenteui overheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Als je een boterham gebruikt beleg je gewoon twee boterhammen zoals beschreven.

Leg de belegde helften en de bovenkanten van de broodjes in de oven, de bovenste helft met het snijvlak naar boven. Bak de broodjes nog zo'n drie tot vijf minuten op 220 graden tot de camembert begint te smelten. Haal de broodjes uit de oven en dek af met de bovenkant, je panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui'
Afbeelding bij 'Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui'
Afbeelding bij 'Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui'
Afbeelding bij 'Panini met ham, camembert, plakjes champignon en lenteui'