Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker paninirecept op Kookidee.nl heb gezet. Gisteren heb ik echter zo’n lekker broodje gemaakt dat ik die meteen met je wil delen. Dus hier het recept voor een overheerlijke panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat die garant staat voor een wel heel erg lekkere lunch.

Deze panini heb ik o.a. gemaakt met groene pesto. Die kan je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel maar zelf groene pesto maken is veel lekkerder, hier heb ik het recept van groene pesto voor je. Zelf heb ik dit broodje gemaakt in de contactgrill maar als je hem een paar minuten in de oven doet (ca. 200 graden) of met wat olijfolie in een koekenpan bakt zal die ook heerlijk smaken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's (of andere afbakbroodjes)
  • 1 trostomaat
  • 1/2 avocado
  • 6 plakjes kalkoenfilet
  • 1 bol buffelmozzarella
  • groene pesto
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de ciabatta's in de lengte doormidden en smeer de binnenkanten in met een laagje groene pesto. Snijd een trostomaat in plakjes en verwijder de zaadjes, bedek de onderste helft van je ciabatta met de plakjes tomaat. Leg op ieder broodje 3 plakjes kalkoenfilet die je dubbel hebt gevouwen.

Snijd het vruchtvlees van de halve avocado in dunne plakjes of snippertjes en verdeel deze over de plakjes kalkoen. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel ook deze over de beide broodjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en strooi er wat versgemalen peper over en leg de broodjes een paar minuten op de contactgrill.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens