Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat

Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker paninirecept op Kookidee.nl heb gezet. Gisteren heb ik echter zo’n lekker broodje gemaakt dat ik die meteen met je wil delen. Dus hier het recept voor een overheerlijke panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat die garant staat voor een wel heel erg lekkere lunch.

Deze panini heb ik o.a. gemaakt met groene pesto. Die kan je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel maar zelf groene pesto maken is veel lekkerder, hier heb ik het recept van groene pesto voor je. Zelf heb ik dit broodje gemaakt in de contactgrill maar als je hem een paar minuten in de oven doet (ca. 200 graden) of met wat olijfolie in een koekenpan bakt zal die ook heerlijk smaken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's (of andere afbakbroodjes)
  • 1 trostomaat
  • 1/2 avocado
  • 6 plakjes kalkoenfilet
  • 1 bol buffelmozzarella
  • groene pesto
  • peper
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de ciabatta's in de lengte doormidden en smeer de binnenkanten in met een laagje groene pesto. Snijd een trostomaat in plakjes en verwijder de zaadjes, bedek de onderste helft van je ciabatta met de plakjes tomaat. Leg op ieder broodje 3 plakjes kalkoenfilet die je dubbel hebt gevouwen.

Snijd het vruchtvlees van de halve avocado in dunne plakjes of snippertjes en verdeel deze over de plakjes kalkoen. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel ook deze over de beide broodjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en strooi er wat versgemalen peper over en leg de broodjes een paar minuten op de contactgrill.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat
Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat
Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat
Panini met kalkoen, avocado, mozzarella en tomaat


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens