Panini met pancetta, mozzarella en tomaat
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 1 stokbrood (afbak)
- 80 gr. pancetta
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 tomaten
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Snij het stokbrood in tweeën en daarna in de lengte doormidden. Besprenkel beide kanten met olijfolie en bedek beide onderkanten met pancetta. Snij een tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes, verdeel de plakjes over de pancetta.
Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken, verdeel de plakken mozzarella over de tomaat. Strooi er wat peper en zout over en eventueel wat Italiaanse kruiden. Leg er een paar blaadjes basilicum op, doe de bovenkant erop en doe een paar minuten in je contactgrill.
Zodra de mozzarella is gesmolten en je broodje goed knapperig is kan je de panini er weer uit halen. Heb je geen contactgrill dan verwarm je deze panini zo'n 8 minuten in een voorverwarmde oven, hou de temperatuur aan zoals aangegeven op het afbakbrood.