Panini met pancetta, mozzarella en tomaat

Panini met pancetta, mozzarella en tomaat

Zoals je misschien al weet ben ik dol op de Italiaanse keuken, zowel voor het avondeten als bij de lunch. Naast pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse maaltijden staan er dan ook regelmatig lekkere broodjes op tafel. Bijvoorbeeld deze panini met pancetta, mozzarella en tomaat.

Tomaten, mozzarella en Italiaanse vleeswaren heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ook een basilicumplant staat standaard in de keuken en een afbakbroodje is er ook altijd wel te vinden. Kortom alle ingrediënten voor dit lekker broodje waren al aanwezig. Het kost je maar een paar minuten, daarna kan het in de contactgrill of even in de oven. Hier vind je het recept, lekker hoor.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 1 stokbrood (afbak)
  • 80 gr. pancetta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 tomaten
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snij het stokbrood in tweeën en daarna in de lengte doormidden. Besprenkel beide kanten met olijfolie en bedek beide onderkanten met pancetta. Snij een tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes, verdeel de plakjes over de pancetta.

Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken, verdeel de plakken mozzarella over de tomaat. Strooi er wat peper en zout over en eventueel wat Italiaanse kruiden. Leg er een paar blaadjes basilicum op, doe de bovenkant erop en doe een paar minuten in je contactgrill.

Zodra de mozzarella is gesmolten en je broodje goed knapperig is kan je de panini er weer uit halen. Heb je geen contactgrill dan verwarm je deze panini zo'n 8 minuten in een voorverwarmde oven, hou de temperatuur aan zoals aangegeven op het afbakbrood.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Panini met pancetta, mozzarella en tomaat'
Afbeelding bij 'Panini met pancetta, mozzarella en tomaat'
Afbeelding bij 'Panini met pancetta, mozzarella en tomaat'