Panini met pancetta, mozzarella en tomaat

Panini met pancetta, mozzarella en tomaat
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Zoals je misschien al weet ben ik dol op de Italiaanse keuken, zowel voor het avondeten als bij de lunch. Naast pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse maaltijden staan er dan ook regelmatig lekkere broodjes op tafel. Bijvoorbeeld deze panini met pancetta, mozzarella en tomaat.

Tomaten, mozzarella en Italiaanse vleeswaren heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ook een basilicumplant staat standaard in de keuken en een afbakbroodje is er ook altijd wel te vinden. Kortom alle ingrediënten voor dit lekker broodje waren al aanwezig. Het kost je maar een paar minuten, daarna kan het in de contactgrill of even in de oven. Hier vind je het recept, lekker hoor.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 stokbrood (afbak)
  • 80 gr. pancetta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 tomaten
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snij het stokbrood in tweeën en daarna in de lengte doormidden. Besprenkel beide kanten met olijfolie en bedek beide onderkanten met pancetta. Snij een tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes, verdeel de plakjes over de pancetta.

Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken, verdeel de plakken mozzarella over de tomaat. Strooi er wat peper en zout over en eventueel wat Italiaanse kruiden. Leg er een paar blaadjes basilicum op, doe de bovenkant erop en doe een paar minuten in je contactgrill.

Zodra de mozzarella is gesmolten en je broodje goed knapperig is kan je de panini er weer uit halen. Heb je geen contactgrill dan verwarm je deze panini zo'n 8 minuten in een voorverwarmde oven, hou de temperatuur aan zoals aangegeven op het afbakbrood.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Panini met pancetta, mozzarella en tomaat
Panini met pancetta, mozzarella en tomaat
Panini met pancetta, mozzarella en tomaat


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens