
Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 afbak ovenbroodjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 plakken parmaham
- 4 tot 6 zongedroogde tomaatjes
- pijnboompitjes
- groene pesto
- verse basilicum
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je contactgrill of oven vast voor en snijd de ovenbroodjes in de lengte doormidden. Snijd de mozzarella in lekker dikke plakken en leg deze op de onderkant van je broodje. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken of dep droog met een keukenpapiertje en snijd deze in reepjes.
Leg de zongedroogde tomaat op je mozzarella en doe hier een mooie plak parmaham overheen, bestrooi met wat pijnboompitjes en strooi er wat versgemalen peper overheen en leg daar een paar blaadjes verse basilicum op. Besmeer de binnenzijde van de bovenkant van je broodje met wat groene pesto, uit een potje of zelfgemaakt, en leg deze op het broodje.
Doe je broodje een paar minuten in je contactgrill of oven en klaar is je lunch. Heb je nou helemaal geen oven of contactgrill in de buurt dan neem je gewoon een kant en klaar broodje en beleg je deze op precies dezelfde wijze. Koud is dit broodje namelijk ook heel lekker, al is het warm nog nét iets smakelijker.
Heb je geen contactgrill en ben je een liefhebber van panini's? Dan is het aanschaffen van een contactgrill zeker het overwegen waard. Behalve panini's kan je er ook andere gerechten als vlees of gegrilde groente op bereiden en een aantal modellen zijn ook als tafelgrill te gebruiken. Op de websites van Coolblue en Bol.com vind je allerlei modellen in verschillende prijsklassen. Zelf heb ik een redelijk goedkope Tristar GR-2849 contactgrill die me prima bevalt.
Tip: de mozzarella loopt erg uit dus je kan eventueel een vel alumiumfolie onder je broodje leggen als je deze in een contactgrill bereid. Het scheelt je heel wat schoonmaakwerk. Het nadeel is alleen dat je broodje aan de onderkant een beetje zacht blijft.
Recepten in je mail




