Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Er zijn van die ingrediënten die bij mij altijd grijpklaar in de koelkast liggen. Zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella zijn daar een mooi voorbeeld van. En heel toevallig kan je deze twee natuurlijk perfect combineren om er een heerlijke Italiaanse panini van te maken. Vandaag de luxe variant met parmaham en pijnboompitjes.

Een panini heb je zo gemaakt, lekker onder de contactgrill of gewoon een paar minuutjes in de oven en klaar is je broodje. Deze heb ik gemaakt met meergranen ovenpistoletjes maar je kan natuurlijk ieder soort afbakbroodje gebruiken dat je maar wilt. En heb je geen broodjes in huis dan neem je gewoon twee boterhammen, net zo lekker.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 afbak ovenbroodjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 plakken parmaham
  • 4 tot 6 zongedroogde tomaatjes
  • pijnboompitjes
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill of oven vast voor en snijd de ovenbroodjes in de lengte doormidden. Snijd de mozzarella in lekker dikke plakken en leg deze op de onderkant van je broodje. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken of dep droog met een keukenpapiertje en snijd deze in reepjes.

Leg de zongedroogde tomaat op je mozzarella en doe hier een mooie plak parmaham overheen, bestrooi met wat pijnboompitjes en strooi er wat versgemalen peper overheen en leg daar een paar blaadjes verse basilicum op. Besmeer de binnenzijde van de bovenkant van je broodje met wat groene pesto, uit een potje of zelfgemaakt, en leg deze op het broodje.

Doe je broodje een paar minuten in je contactgrill of oven en klaar is je lunch. Heb je nou helemaal geen oven of contactgrill in de buurt dan neem je gewoon een kant en klaar broodje en beleg je deze op precies dezelfde wijze. Koud is dit broodje namelijk ook heel lekker, al is het warm nog nét iets smakelijker.

Heb je geen contactgrill en ben je een liefhebber van panini's? Dan is het aanschaffen van een contactgrill zeker het overwegen waard. Behalve panini's kan je er ook andere gerechten als vlees of gegrilde groente op bereiden en een aantal modellen zijn ook als tafelgrill te gebruiken. Op de websites van Coolblue en Bol.com vind je allerlei modellen in verschillende prijsklassen. Zelf heb ik een redelijk goedkope Tristar GR-2849 contactgrill die me prima bevalt.

Tip: de mozzarella loopt erg uit dus je kan eventueel een vel alumiumfolie onder je broodje leggen als je deze in een contactgrill bereid. Het scheelt je heel wat schoonmaakwerk. Het nadeel is alleen dat je broodje aan de onderkant een beetje zacht blijft.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Panini met parmaham, zongedroogde tomaatjes en buffelmozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens