Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum
Lunchgerecht
10 minuten
2 broodjes

Een paar dagen geleden verwende ik mezelf met deze panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum. Het is een licht aangepaste variant op de ciabatta caprese die ik al eens eerder maakte. Dit Italiaanse broodje is niet alleen heel makkelijk te maken maar ook nog eens heel erg lekker.

Waar ik de meeste broodjes tegenwoordig in de contactgrill maak koos ik er nu voor het in de oven te bereiden. Daarin verwarmde ik de broodjes opengeklapt waarbij ik de binnenkant dus heerlijk krokant kon grillen. Het resultaat was een heerlijke panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum die echt superlekker smaakte. De tomaat nog lekker knapperig, de mozzarella heel licht gesmolten en de bovenkant heerlijk krokant en wat zoutig. Hieronder vind je mijn recept voor deze lekkere panini.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabattina's (afbak)
  • 1 trostomaat
  • 1 bol buffelmozzarella
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakbroodjes vijf minuten voor. Laat intussen de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Snijd ook de trostomaat in dunne plakjes en verwijder het vochtige deel van de tomaten. Haal de broodjes eruit en laat kort afkoelen, snijd ze daarna geheel doomidden.

Smeer de onderste helften licht in met groene pesto. Beleg met de plakjes buffelmozzarella en de plakjes tomaat, bestrooi met wat versgemalen peper en snipper er wat verse basilicum overheen. De bovenste helft besprenkel je aan de binnenzijde met olijfolie, strooi hier grof zeezout over. Leg de broodjes nu opengeklapt op een stukje aluminiumfolie in de oven en bak nog zo'n drie minuten tot de mozzarella begint te smelten.

Haal de broodjes uit de oven en leg de bovenste helften erop. Serveer de panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum direct. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum
Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum
Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum
Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens