Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 ciabattina's (afbak)
- 1 trostomaat
- 1 bol buffelmozzarella
- groene pesto
- verse basilicum
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakbroodjes vijf minuten voor. Laat intussen de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Snijd ook de trostomaat in dunne plakjes en verwijder het vochtige deel van de tomaten. Haal de broodjes eruit en laat kort afkoelen, snijd ze daarna geheel doomidden.
Smeer de onderste helften licht in met groene pesto. Beleg met de plakjes buffelmozzarella en de plakjes tomaat, bestrooi met wat versgemalen peper en snipper er wat verse basilicum overheen. De bovenste helft besprenkel je aan de binnenzijde met olijfolie, strooi hier grof zeezout over. Leg de broodjes nu opengeklapt op een stukje aluminiumfolie in de oven en bak nog zo'n drie minuten tot de mozzarella begint te smelten.
Haal de broodjes uit de oven en leg de bovenste helften erop. Serveer de panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum direct. Buon appetito!