Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Een paar dagen geleden verwende ik mezelf met deze panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum. Het is een licht aangepaste variant op de ciabatta caprese die ik al eens eerder maakte. Dit Italiaanse broodje is niet alleen heel makkelijk te maken maar ook nog eens heel erg lekker.

Waar ik de meeste broodjes tegenwoordig in de contactgrill maak koos ik er nu voor het in de oven te bereiden. Daarin verwarmde ik de broodjes opengeklapt waarbij ik de binnenkant dus heerlijk krokant kon grillen. Het resultaat was een heerlijke panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum die echt superlekker smaakte. De tomaat nog lekker knapperig, de mozzarella heel licht gesmolten en de bovenkant heerlijk krokant en wat zoutig. Hieronder vind je mijn recept voor deze lekkere panini.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabattina's (afbak)
  • 1 trostomaat
  • 1 bol buffelmozzarella
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakbroodjes vijf minuten voor. Laat intussen de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Snijd ook de trostomaat in dunne plakjes en verwijder het vochtige deel van de tomaten. Haal de broodjes eruit en laat kort afkoelen, snijd ze daarna geheel doomidden.

Smeer de onderste helften licht in met groene pesto. Beleg met de plakjes buffelmozzarella en de plakjes tomaat, bestrooi met wat versgemalen peper en snipper er wat verse basilicum overheen. De bovenste helft besprenkel je aan de binnenzijde met olijfolie, strooi hier grof zeezout over. Leg de broodjes nu opengeklapt op een stukje aluminiumfolie in de oven en bak nog zo'n drie minuten tot de mozzarella begint te smelten.

Haal de broodjes uit de oven en leg de bovenste helften erop. Serveer de panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum direct. Buon appetito!

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Panini met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens