Panini met pittig gehakt en gesmolten kaas
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- sambal, naar smaak
- ketjap manis
- peper en zout
- olijfolie
- 4 ovenbroodjes, bv. ciabattina
- 4 plakken jong belegen kaas
Bereidingswijze
Verwarm een hapjes- of koekenpan op laag vuur. Pel de ui en snipper deze. Ook het teentje knoflook pel je, hak deze vervolgens fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met sambal oelek en ketjap manis. Doe dit op gevoel, houd je van pittig gebruik dan een theelepel sambal. Voor extra pittig gebruik je twee (of nog meer) theelepels. Kruid nog wat extra met peper en zout.
Gebruik je ovenbroodjes? Bak deze dan intussen voor, verkort de aangegeven bereidingstijd met drie minuten. Snijd de broodjes helemaal open en sprenkel wat olijfolie op de onderste helft. Verdeel nu het gehakt over de broodjes en leg hier een flinke plak kaas op. Leg nu de bovenste helft van het broodje erop. Bak de broodjes nog drie minuten in de oven of op een contactgrill. Serveer de vlambroodjes met wat zoete chilisaus.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per broodje
- Energie 470 kcal.
- Vetten 27 gr.
- Waarvan verzadigd 11 gr.
- Koolhydraten 28 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 2 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.