Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Lunchgerecht
5 minuten
2 broodjes

Of je een panini warm of koud eet hangt bij mij altijd af van de omstandigheden. Als het een zomers dagje is vind ik de koude variant altijd het lekkerst, op een herfstachtige dag zoals vandaag kies ik voor de warme variant. Koud is het een heerlijk fris broodje, warm heeft het iets meer weg van een pizza. Maar dan anders!

Deze panini met serranoham is hoe dan ook een heerlijk broodje voor de lunch. Ik heb hem gemaakt op een ciabatta waarbij de serranoham werd vergezeld door een paar lekkere plakken buffelmozzarella en zongedroogde tomaatjes in kruidenolie. Een lekker broodje dat je zo hebt gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's of andere afbakbroodjes
  • 2 grote plakken serranoham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • verse basilicum
  • groene pesto
  • oregano
  • peper
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de mozzarella in dikke plakken en laat de tomaatjes even uitlekken, snijd deze daarna in kleine stukjes. Snij de afbakbroodjes in de lengte doormidden en besmeer de onderste helft met groene pesto. Hierop leg je de plakken serranoham en een paar dikke plakken buffelmozzarella.

Daar bovenop verdeel je de stukjes zongedroogde tomaat en vervolgens leg je er wat verse blaadjes (gesnipperde) basilicum op. Bestrooi met wat versgemalen peper en oregano en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Doe tenslotte de bovenste helft van het broodje erop.

Leg de broodjes een paar minuten op je contactgrill of in een voorverwarmde oven en ze zijn klaar om opgegeten te worden. Als je de broodjes koud wilt eten doe je ze natuurlijk eerst in de oven en beleg je ze daarna.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens