Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Of je een panini warm of koud eet hangt bij mij altijd af van de omstandigheden. Als het een zomers dagje is vind ik de koude variant altijd het lekkerst, op een herfstachtige dag zoals vandaag kies ik voor de warme variant. Koud is het een heerlijk fris broodje, warm heeft het iets meer weg van een pizza. Maar dan anders!

Deze panini met serranoham is hoe dan ook een heerlijk broodje voor de lunch. Ik heb hem gemaakt op een ciabatta waarbij de serranoham werd vergezeld door een paar lekkere plakken buffelmozzarella en zongedroogde tomaatjes in kruidenolie. Een lekker broodje dat je zo hebt gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's of andere afbakbroodjes
  • 2 grote plakken serranoham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • verse basilicum
  • groene pesto
  • oregano
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de mozzarella in dikke plakken en laat de tomaatjes even uitlekken, snijd deze daarna in kleine stukjes. Snij de afbakbroodjes in de lengte doormidden en besmeer de onderste helft met groene pesto. Hierop leg je de plakken serranoham en een paar dikke plakken buffelmozzarella.

Daar bovenop verdeel je de stukjes zongedroogde tomaat en vervolgens leg je er wat verse blaadjes (gesnipperde) basilicum op. Bestrooi met wat versgemalen peper en oregano en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Doe tenslotte de bovenste helft van het broodje erop.

Leg de broodjes een paar minuten op je contactgrill of in een voorverwarmde oven en ze zijn klaar om opgegeten te worden. Als je de broodjes koud wilt eten doe je ze natuurlijk eerst in de oven en beleg je ze daarna.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens