Panini met seranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 ciabatta's of andere afbakbroodjes
- 2 grote plakken serranoham
- 1 bol buffelmozzarella
- 6 zongedroogde tomaatjes
- verse basilicum
- groene pesto
- oregano
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de mozzarella in dikke plakken en laat de tomaatjes even uitlekken, snijd deze daarna in kleine stukjes. Snij de afbakbroodjes in de lengte doormidden en besmeer de onderste helft met groene pesto. Hierop leg je de plakken serranoham en een paar dikke plakken buffelmozzarella.
Daar bovenop verdeel je de stukjes zongedroogde tomaat en vervolgens leg je er wat verse blaadjes (gesnipperde) basilicum op. Bestrooi met wat versgemalen peper en oregano en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Doe tenslotte de bovenste helft van het broodje erop.
Leg de broodjes een paar minuten op je contactgrill of in een voorverwarmde oven en ze zijn klaar om opgegeten te worden. Als je de broodjes koud wilt eten doe je ze natuurlijk eerst in de oven en beleg je ze daarna.